NDS Orkestrası’yla Fransızca ve Türkçe Tiyatro Kulüpleri gösterilerini sundu

Önceki günlerde arkadaşlarına yıllık gösterilerini sunan NDS Orkestrası ve Fransızca ve Türkçe Tiyatro Kulüpleri, 23 Mayıs’ta Gösteri Salonu’nun sahnesine, gösterilerini bir kez de velilerin önünde sergilemek için çıktılar.

Gece, orkestra ve solist öğrencilerin çok sayıda İngilizce müzik parçasını çok başarılı bir şekilde yorumlamasıyla başladı. Ayrıca, öğrencilerden Alp Kalleci’nin bestelediği iki parça da Ege Türev Çelik, Arek Zurnacı ve Alp Kalleci tarafından seslendirildi.
Ayşe Aközden, Özlem Yaman ve Oya Karabey’in rehberliğinde çalışan öğrenciler müthiş bir performans sergilediler.

Ani Benglian’ın yönettiği Mutfak Kulübü’nün hazırladığı ve bahçede sunduğu leziz ikramlardan oluşan kokteyl sonrasında, bu defa Fransızca Tiyatro Kulübü’nün rehber öğretmeni Fabienne Altınok konukları öğrencilerinin oynadığı « Musée haut musée bas » (Müze Yukarı Müze Aşağı) adlı piyesi izlemeye davet etti.

Bu piyes birkaç hafta önce Tiyatro Kulübü öğrencilerimiz tarafından Fransa’da, La Roche sur Yon’daki “Festivaller Festivali”nde başarılı bir şekilde sunulmuş, ardından da NDS Gösteri Salonu’nda tekrarlanmıştı.

Hanife Taşdelen’in yönetimindeki Türkçe Tiyatro Grubu da « Shakespeare’nin Hafif Kısaltılmış Oyunlarından Romeo & Juliet, Hamlet » adlı oyunu sergiledi. İzleyiciler bu tiyatro oyunununu büyük bir keyifle izlediler.

Bu üç gösterinin ardından izleyiciler Sümer Sayın’ın yönettiği Plastik Sanatlar Kulübü’nün eserlerinden ve Nathalie Ritzmann’ın yönettiği Fotoğraf Kulübü’nün çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi gezmeye davet edildiler.