NDS 10. sınıf öğrencilerinin Bursa, Mudanya et İznik gezisi

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 13-15 Haziran 2016 tarihleri arasında, 10. sınıflar için, öğretmenleri Claire Grangeneuve, Hande Yumak ve Roni Kandiyoti eşliğinde Bursa, Mudanya ve İznik’i kapsayan bir gezi düzenledi.

Otobüs tüm katılımcıları feribot geçişi yapmak üzere erkenden Eskihisar’a götürdü, ardından İznik’e devam edildi. Oradaki geziler arasında Aya Sofya, Yeşil Cami ve Süleyman Paşa Medresesi ile bir de seramik atölyesi gezisi yer aldı.

Öğle yemeğinden sonra Bursa’ya devam edildi; burada tarihî müzenin gezilmesinden sonra otele yerleşildi ve daha sonra kent merkezini gezmeye gidildi.

Ertesi sabah, programda Bursa’nın başlıca anıtları vardı; burada Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, ardından da Tofaş Anadolu Araba Müzesi ile Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri gezildi.

Öğleden sonra grup, yaklaşık on beş kilometre uzaklıkta bulunan ve eski Osmanlı evleriyle tanınan o güzel Cumalıkızık köyünü ziyaret ettikten sonra geceyi geçirmek üzere Bursa’ya döndü.

Son gün öğrencilerimiz Trilye Köyü’nü, sonra da Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran 11 Ekim 1922 tarihli ateşkesin imzalandığı evi ziyaret etmek üzere Mudanya’yı ziyaret etti.

Yalova’da Atatürk’ün evi de gezildikten sonra, artık İstanbul’a dönüş zamanı gelmişti.