NDS Kimya Kulübü Edinburgh Bilim Festivali’ne katıldı

On sekiz öğrenciden oluşan Kimya Kulübü, öğretmenleri Betül Eyüboğlu ve Ani Benglian’la birlikte, 6 – 11 Nisan 2016 tarihleri arasında Edinburgh Bilim Festivali’ne gitti.

Bu yolculuk sırasında öğrenciler hem Edinburgh, hem de Glasgow kentlerini gördüler.

Edinburgh’da, çeşitli böcek ve balıkları inceleyebildikleri “Deep Sea World” akvaryumunu ve kentteki devlet galerisini gezdiler.

Öğrenciler ayrıca İskoçya Ulusal Müzesi’ni de ziyaret edip, “celts silver” (Kelt takıları) gibi bilimsel çalışma atölyelerine katıldılar.

Glengorry’de ise, kulüp üyesi öğrenciler viski damıtma çerçevesinde fermantasyonun çeşitli aşamalarına tanık oldular.

Glasgow bilim merkezini gezen öğrencilerimiz insan vücudu, kimyasal deneyler ve enerji tüketimi ile ilgili çeşitli çalışma atölyelerine katıldılar.

İstanbul’a dönmeden önce öğrencilere bu bilim festivaline katıldıkları için birer sertifika verildi.