NDS Kariyer Günü (2014)

16 Nisan’da NDS’de Rehberlik Servisi tarafından geleneksel Kariyer Günü düzenlendi.

Gün boyu, otuz kadar konuşmacı çeşitli formasyon yollarını ve bu formasyonların sağladığı meslekleri anlattılar.

Forbes dergisine göre 2013’te Türkiye’nin en zengin iş adamları arasında 3. sırada bulunan ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin, açılış konferansına davetli olarak katıldı. Kendi adını taşıyan üniversitenin kurucusu olan ve sportif görünümüyle dikkat çeken Özyeğin, öğrencilere bir saat süreyle kendi “hayat maratonunu” yaşadıklarından örnekler vererek anlattı.

Bu konferansın ardından öğrenciler daha önce yaptırdıkları kayıtlar doğrultusunda çeşitli mesleklerle ilgili sunumlara katıldılar.

Hukuktan tıbbın çeşitli dallarına, banka ve finans sektöründen mimarlık ve gastronomiye, film yapımcılığından stilistliğe, insan kaynakları yönetiminden havacılık mühendisliğine, öğrenciler o gün çok sayıda meslek ve sektör hakkında bilgilenme fırsatı buldular.

Bazı öğrenciler ilgi duydukları meslekler hakkında ayrıntılı bilgi edinirken, bazıları da gelecekleriyle ilgili tercihleri konusunda aydınlanmış oldular.

Seçebilmek, başarının yarı yoludur.