NDS Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin İstanbul’daki Fransız Enstitüsünü Ziyaretleri

10-16 Ocak 2019 tarihlerinde, NDS Hazırlık sınıfı öğrencileri, Fransızca öğretmenleri ve lisenin Medyatek sorumluları eşliğinde, İstanbul’daki Fransız Enstitüsünü ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyaretler, öğrencilerin Enstitüyü ve orada düzenlenen kültürel etkinlikleri tanımalarını, Medyatek’i derinlemesine keşfetmelerini, orada çalışan insanlarla Fransızca iletişim kurma alıştırmaları gerçekleştirmelerini ve mevcut çeşitli kaynakları ödünç almalarını sağlayacak abonelik koşulları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Medyatek ziyaretinin ardından, öğrenciler, yönlerini saptamak için kitap ve DVD’lerini yerlerini bulmak ve Fransızca eğitimi çerçevesinde faydalı belgeleri kullanmak üzere ekip oyunlarına katıldılar. Bu gezi sonrasında, katılımcılar ziyaret sırasında yaptıkları çekimlerden fotoğraflı hikâyeler oluşturacak ve daha sonra bunları NDS Medyateği’nde ve/veya Hazırlık sınıfları katında görüntüleyeceklerdir.