NDS Hazırlık B sınıfının Emirgân Sakıp Sabancı Müzesindeki ZERO sergisi gezisi

NDS Hazırlık B sınıfı öğrencileri 25 Kasım 2015’de sınıf öğretmenleri Sevinç Özden ile Hazırlık sınıfları psikoloji danışmanı Sarem Şeşetyan eşliğinde Emirgân Sakıp Sabancı Müzesindeki ZERO « Geleceğe Doğru Geri Sayış » adlı sergiyi gezdiler.

Müzeye gitmeden önce öğrenciler 1957’de ortaya çıkan ve sanatın sıfır noktasından hareket etmesi gerektiğini savunan ZERO sanat hareketiyle ilgili bu sergi hakkında bilgi edindiler.

Sergide öğrenciler, sunulan zaman, mekân, ışık, renk... gibi temaları keşfettiler; öğrenciler ayrıca, Müzenin Sabancı ailesine ait mobilya ve sanat eserlerinin bulunduğu katı da gezdiler.

Öğrenciler sınıfta ikişer kişilik gruplar hâlinde ZERO sergisinin çeşitli yönleri, eserleri ve de Müzenin kurucusu konularında sunumlar hazırlayacaklar.