NDS Hazırlık B sınıfı Masumiyet Müzesini gezdi

24 Şubat 2016’da NDS Hazırlık B sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Sevinç Özden ve Müdür Yardımcıları Gizem İnanç ile Beyoğlu’ndaki Masumiyet Müzesini gezdi.

Bir öğrencinin önermiş olduğu bu gezi sınıfta işlenilen sevgi / aşk konusu çerçevesinde planlandı.

Orhan Pamuk’un Müzeyle aynı ismi taşıyan romanı o derste okunup işlenmemiş olsa da, fikir öğrenciler tarafından benimsendi. Bu mekânın gezilmesi okulda yapılacak bir çalışmaya destek oluşturacaktır.

Bu çalışma öğrenciler tarafından bir aşk karşılaşmasının yazılmasını, yazarın biyografisini ve gezinin anlatımını kapsayacaktır. Hayatlarının önemli bir anını anımsatan bir eşyadan hareketle sınıfın görsel ve işitsel bir «Anılar Müzesi» oluşturması öğrencilerin proje çalışması olarak ele alınacaktır.