NDSDE YAZAR REZİDANSI | STÉPHANE SERVANT

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, yazar rezidansı projesi kapsamında 9 ile 13 Mayıs tarihleri arasında gençlik edebiyatı alanında eserler veren Fransız yazar Stéphane Servant’ı ağırladı.

On beş yıldan bu yana, yazar Stéphane Servant gençlik edebiyatı branşında özgün ve titiz bir yol izliyor. Gençler ve genç yetişkinler için elli civarı roman ve çizgi roman üreten Servant, eserlerinde masalların büyüleyici dünyasından etkilenmiş; çok sayıda ödüle layık görülmüştür: Incorruptibles, Chronos, Farniente, Épopée...

2021 yılında yayımladığı «Kırıntılar (Sıradışı Mizah)» romanı üzerine 10. sınıf öğrencilerimizle bir hafta boyunca söyleşiler gerçekleştirdi. Bu bağlamda, yazar rezidansı projesiyle sanatsal ve kültürel eğitimin üç ana prensibi uygulandı :

• Yazarlarla bir araya gelme ve okuma alışkanlığını ilerletme
  • Öğrencinin sanatsal pratik kazanması
  • Entellektüel tecrübe edinme

Değerli katılım ve katkılarından ötürü yazar Stéphane Servant’a ve projeyi organize eden medyatek ekibine içtenlikle teşekkür ediyoruz.