NDS 2017 Frankofoni Spor Turnuvası 31 Mart’ta başladı

NDS Frankofoni Spor Turnuvası 31 Mart’ta, Saint-Benoît, Saint-Joseph, Saint-Michel ve Sainte-Pulchérie Fransız Liseleri ile Galatasaray Lisesinin genç sporcuları ve beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla resmî olarak başladı.

Okul Müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin katılımcılara hoş geldiniz demesinin ardından bayrak töreni yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.

Ardından Gösteri Salonu’nda NDS Dans kulübü öğrencileri gösterilerini sundu. Saint-Benoît Lisesinin beş öğrencisi zeybek harmandalı oynadılar; bu geleneksel halk oyunundan sonra Saint-Michel ve Saint-Joseph’ten gelen kız öğrencilerin çok renkli dansları yer aldı.

Saint-Joseph’ten İdil Gürel ve NDS’den Defne Kurtuluş da harika bir ritmik jimnastik örneği verdiler.

Daha sonra kız ve erkek basketbol ve voleybol takımlarının eleme maçları yapıldı ve bunları erkek futsal maçları izledi.

Bir gün öncesinde ise NDS ve Saint-Benoît kız basketbol takımları ile erkek voleybol takımları ilk karşılaşmalarını yapmışlardı.

Turnuvada diğer yandan öğrenciler havuzda sutopu maçları ve bayrak yarışları yaptılar.