NDS, 2016 Öğretmenler Günü kutlaması

Her 24 Kasım’da olduğu gibi, Öğretmenler günü bu yıl da tüm Türkiye’de ve NDS’de kutlandı. 12.sınıf öğrencileri Notre-Dame de Sion’daki eğitimleri boyunca birlikte oldukları öğretmenlerini onurlandırmak üzere gerekli organizasyonu yaparak hazırlıklarını tamamladılar.

Öğretmenle, girişte öğrencilerin sunduğu birer lale buketiyle, öğrencilerin eşliğinde Gösteri Salonu’nda tüm okulla birlikte yerlerini aldılar.

Bu yıl Lise; eski öğretmenler, NDS Okul-Aile Birliği ve NDS Mezunlar Derneği temsilcileri ile başkanları sırasıyla Selen Serbetçi ve Lale Murtezaoğlu dışında, hepsi de İstanbul Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinin 160. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde gelen Akdeniz Bölgesi Rahibeler Temsilcisi Soeur Jackie Chenard, NDS Okul Kurucu Temsilcisi Soeur Monique, eski okul müdürü Soeur Isabelle ve yine iki saygın konuk, Fransız oyuncu Marie-Christine Barrault ile besteci piyanist Franck Ciup’u ağırladı.

Tören, Okul Müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin, geleneksel saygı duruşu ve İstiklal Marşı öncesinde yaptıkları birer kısa konuşmayla başladı.

Sonrasında 12E’den Ahmet Ölçüm ve 12A’dan Derin Şengiray bu çok önemli günü anmak ve öğretmenlerine sadece verdikleri öğretim için değil, beş yıl boyunca tüm paylaşımlar ve birlikte yaşananlar için candan teşekkür etmek üzere sahneye çıktılar.

Daha sonra Ahmet Ölçüm sunucu rolüne girdi, 12E’den Ata Efes ise katılımcı, ve “Kim milyoner olmak ister?” adlı televizyon oyunundan esinlenerek tasarlanmış “Kim Sion’lu olmak ister?” adlı, NDS okul hayatı üzerine sorular içeren bir gösteri sundular.

Her bir sorunun yanıtı; video olarak gösterilen, müdür, öğretmen ve öğrencilerin rol aldığı ve hem kendilerini, hem de tüm izleyicileri eğlendiren ve beğenisini toplayan çeşitli oyunlarda bulunuyordu.

Eğlence dizisi tüm 12. sınıf öğrencilerinin aslında Athena grubunun söylediği “Ben böyleyim” adlı şarkıyı birlikte söylemesiyle duygusal bir şekilde son buldu.

Öğrenciler okuldan ayrılmadan önce herkes büyük avluda buluşarak sohbet etti, fotoğraflar çekildi.

Daha sonra tüm personel, öğretmenler ve misafirler Öğretmenler Günü yemeğinde bir araya gelerek;
 18 yıldır NDS’de sekreter olan ve Aralık ayı sonunda emekliye ayrılacak olan Elise Kebapçı
 NDS’de 30. hizmet yılını kutlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Güner Ilıca
 NDS’de 30. yılını kutlayan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Müjgan Aral
 NDS’de yine 30. yılını kutlayan Kimya Öğretmeni Ani Benglian
ve Lisedeki 35. yılını kutlayan Matematik Öğretmeni Lida Golba’yı okulumuzda verdikleri emeklerinden dolayı kutladılar.

Büyük beğeni toplayan bu yıllık buluşma sayesinde birlikte güzel anlar yaşandı ve öğretmenler gerek yeni gerekse eski anılarını anımsayarak keyifli bir gün geçirdiler.