NDS 2016 Hazırlık sınıfı öğrenci velilerine yönelik metot toplantısı

İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde Hazırlık sınıfına başlayan öğrencilerin velileri 20 Eylül günü yeni eğitim yılı hakkında tüm bilgileri edinebilecekleri bir metot toplantısında bir aradaydılar.

Önce sınıflarda Fransızca öğretmenleriyle tanıştılar ve onlardan Fransızca yıllık eğitim programı hakkında bilgi edindiler.

Ardından tüm grup Gösteri Salonu’na giderek Hazırlık müdür yardımcısı Yeşim Özçubukçu’yu dinledi. Yeşim Özçubukçu yönetmelikle ilgili konulardan devamsızlık durumunda yapılması gerekenler ve sınavlara değindi. Velilerin özellikle Tarabya gezisi, kişisel bilgisayarların kullanımı, bilgisayar iletişimi ve lise kulüpleri hakkındaki sorularına yanıt verdikten sonra sözü, velileri yıllık konferans ve etkinlikler takvimi hakkında bilgilendiren Hazırlık sınıfı Rehberlik ve psikolojik danışmanı Sarem Şeşetyan’a bıraktı.

Daha sonra veliler diğer branş öğretmenleriyle tanıştılar. Her bir ders için bir temsilci öğretmen kendilerine yılın eğitim programını ve öğrencilerden beklentilerini anlattı.

Toplantı, velilerin eğitime sağlam temeller üzerinde başlamak için gerekli tüm bilgileri edinmelerini sağlayan sorularıyla son buldu.