Lepidus Quartet

20 Ekim 2016 19:30

PROGRAM :

  • Franz Schubert : ut mineur Dörtlü, No 12 D. 703 Quartettsatz
  • Anton Dvořák : Fa Majör Dörtlü, No 12 Op.96 Amerikan Dörtlüsü

*** ARA ***

  • Dmitri Chostakovitch : Do Majör Dörtlü No 1 op. 49

LEPIDUS QUARTET

Ülkemizdeki oda müziği yapılanmasının gelişimine katkıda bulunmak ve genç kuvartetlere öncülük etmek amacıyla 2011 yılında kurulan Lepidus Quartet, Hande Küden (1. keman), Çağlar Haznedaroğlu (2. keman), Öykü Koçoğlu (viyola) ve Yılmaz Bişer’den (viyolonsel) oluşmaktadır. 

Hande Küden, Deutsche Senfoni Orkestrası’nda konsertmeister olarak, Yılmaz Bişer İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda grup şefi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda yer alan Lepidus Quartet üyelerinden Çağlar Haznedaroğlu orkestrada 1. keman grubunda yer almaktadır. Öykü Koçoğlu ise viyola grup şefi ve yardımcısıdır.

İlk konserini Ankara’da gerçekleştiren Lepidus Quartet, 2012 yılında İzmir-Yaşar Üniversitesi tarafından düzenlenen, aralarında jüri üyesi olarak Prof. Lukas David, Dr. Kürşad Terci, Christos Grimpas, Yorgos Kanalidis, Vittorio Bresciani, Nicos Zafranas, Francesco Diodovich gibi tanınmış isimlerin bulunduğu Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü aldı ve İngiltere Liverpool’da ve İtalya Como’da konser verme hakkı kazandı. 23. Akbank Caz Festivali’nde yer aldı.

Ayrıca İstanbul Borusan Müzik Evi, İş Sanat, Ankara Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi, İzmir A. Adnan Saygun Kültür Merkezi, Türkan Saylan Kültür Merkezi, İtalya Como, Güney Kore Yeosu ve Seul’de konserler verdi.

Hande Küden (1. Keman)
2001 yılında Türkiye’nin en iyi hocalarından biri olan Daniya Kaynova ile Adana’da keman eğitimine başlayan Küden, II. “Gülden Turalı” Keman Yarışması, XIV. Edirne Uluslararası Oda Müziği Yarışması, “Necdet Remzi Atak” Keman Yarışması ve X. Independent Music Competition “Individualis” gibi yarışmalarında birincilik ödülleri almış ve Berlin “Ibolyka-Gyarfas” Keman Yarışması’nda özel ödül almıştır. 2012 Bonn Beethoven Festivali’nde, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası eşliğinde Hüseyin Sermet ve Efe Baltacıgil ile Beethoven Triple Konçerto’yu seslendirerek Avrupa’daki ilk önemli konserini vermiştir. 2013’te İKSV’nin “Aydın Gün Teşvik Ödülü”ne layık görülen Küden, 2014’te 5.Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde Andante dergisi tarafından “Yılın Genç Müzisyeni” seçilmiştir. Türkiye genelinde Devlet Senfoni Orkestraları ile verdiği solo konserlerin yanı sıra, oda müziği konserleri de vermekte olan Küden, Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin’de Stephan Picard ile Lisans derecesini tamamlamış olup, ünlü müzisyen Tabea Zimmermann ile keman çalışmalarına devam etmektedir. Eğitimi süresince Hanns Eisler “Lucia-Loeser” Bursu ve DAAD Sanatçı Bursu’nu almıştır.Küden, 2014’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Karajan Akademisini kazanarak iki sene boyunca dünyaca bilinen şeflerle konserlerde yer almış olup kariyerine Ağustos’tan itibaren Alman Senfoni Orkestrası’nın Konzertmeisterlarından biri olarak devam etmektedir.

Çağlar Haznedaroğlu (2. Keman)
Çağlar Haznedaroğlu Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Daniya Kaynova ile keman eğitimine başladı ve Veceslav Kayno ile oda müziği çalıştı.. Litvanya Klaipeda Üniversitesinin düzenlediği oda müziği festivaline katıldı. İzmir Yaşar Üniversitesi III. Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü aldı. 2007-2008 ve 2012 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın yurt içi ve yurt dışı konserlerinde çaldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda sözleşmeli sanatçı olarak görev yaptı. 2010 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun oldu ve aynı yıl Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı en iyi derece ile kazandı. Hâlen Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, İstanbul Orkestra’Sion ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda keman sanatçılığına devam eden Haznedaroğlu ayrıca Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. 

Öykü Koçoğlu (Viyola)
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Ani İnci ile viyola eğitimine başlayan sanatçı 1999 yılında Almanya’daki Bremen Müzik Akademisi Gençlik Orkestrası’nda çalmaya hak kazandı. 2004’te Fransa’da Russian Music School’da Yuri Gandelsman’ın öğrencisi oldu. Almanya’da Beethoven Festivali’ne katıldı ve orada Peter Gülke, Helmuth Rilling ve Krzysztof Penderecki gibi şeflerle çalıştı. Ayrıca Sergei Kalyanov, Yuri Semenov, Alexander Brussilovsky’den oda müziği eğitimi gördü. 2005-2007 yılları arasında Borusan Quartet üyesi olarak Alban Berg Quartet’ten Gerhard Schulz ve Julliard Quartet’ten Samuel Rhodes ile çalıştı. 2010’da Floransa’da Tuscan International Youth Orchestra’da grup şefi olarak görev yaptı. Cemal Reşit Rey Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Orkestra İstanbul, Millî Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Sinfonietta, Aşkın Ensemble, Eskişehir Belediye Senfoni, Şişli Belediyesi Senfoni, Işık Üniversitesi Oda Orkestrası gibi bir çok orkestrada yer aldı. 2009’da yüksek lisansını tamamlayan Öykü Koçoğlu, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Notre Dame de Sion Oda Orkestrası’nda grup şefi olarak, ayrıca 2011 yılında kurduğu Lepidus Quartet ile yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam etmektedir.

Yılmaz Bişer (Viyolonsel)
Hacettepe Üniversitesi’nde Tufan Tolga ile viyolonsel eğitimine başladı, Şahin İzzet Nazlıaka ile devam etti. 2004-2006 yılları arasında Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda görev aldı. 2004 yılında Selanik’te düzenlenen Dimitria Festivali’ne katıldı. 2006 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nda sözleşmeli sanatçı olarak çalışmaya başladı. “Türkiye-Güney Kore Ellinci Dostluk Yılı” etkinlikleri kapsamında Güney Kore’de altı konser gerçekleştirdi. Şölen Dikener, Frieder Lenz ile viyolonsel, Prof. Çetin Ayda ile oda müziği çalıştı. İzmir Yaşar Üniversitesi III. Oda Müziği Yarışması’nda Birincilik Ödülü aldı. 2008 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı kazanarak grup şefi yardımcılığına yükseldi. 2009’da ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’na kabul edildi. Yurt içi ve yurt dışında solo ve oda müziği konserlerine devam eden Bişer, çalışmalarına hâlen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Orkestra’Sion ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda devam etmektedir.