Lal Karaalioğlu | Piyanist

29 Eylül 2022 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Akademisi ve İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması iş birliği çerçevesinde, Notre-Dame de Sion Lisesi piyanist Lal Karaalioğlu’nu konser vermek üzere davet ediyor.

-Mozart, Sonat KV.333 No.13 Si bemol Majör
-Chopin, Ballad Op.23 No.1

***Ara***

Chopin
 Noktürn Op.62 No.1
 Barcarolle Op.60
 Mazurkalar Op.59
 Scherzo Op.31 No.2

Lal Karaalioglu, piyano

1998 yılında İstanbul’da doğan Lal Karaalioğlu, 2005’te İstanbul Üniversitesi Devlet
Konservatuarı’nın yarı zamanlı programına kabul edilerek Ayşen Katipoğlu’nun öğrencisi oldu. İlk orkestra ile konserini, 2016 yılında Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile verdi. 2017’de hem Alman Lisesi’nden hem İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olarak Almanya’da Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover’de Prof. Ewa Kupiec’in sınıfına kabul edildi. Eğitimi süresince birçok ustalık sınıfına ve yarışmaya katılmış olan Lal, 2019 yılında İtalya’da düzenlenen “Orbetello Junior Piano Competition”da 2.lik, “César Franck International Piano Competition”da 3.lük ödülü aldı. Türkiye’de İdil Biret, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet; yurtdışında Akiko Ebi, Ewa Poblocka, Janusz Olejniczak, Howard Shelley ve daha birçok isimle çalıştı. «Deutschland Stipendium» ve «Fondation Clavarte» burslarına layık görüldü. 2021 yılında İKSV’nin «Yarının Kadın Yıldızları» projesinde yer almaya hak kazanan 13 genç kadın müzisyenden biri olarak seçilen Lal, İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşen konserde yer aldı. Projede birlikte çaldığı Elfida Su Turan (Keman) ve Beliz Güney (Çello) ile «Trio Hera»yı kurdu. Aynı yıl, Hamburg’ta, ’TONALi Akademie’nin düzenlediği «Artepreneurship» seminerine katılmaya hak kazanan 12 kişiden biri oldu. 2022 Şubat ayında düzenlenen «Adana Rhapsody Uluslararası Piyano Yarışması»nda kendi kategorisinde birincilik ve «Grand Prix» ödüllerine layık görüldü. Mayıs ayında, ’TONALi Bühnenakademie’ sınavlarını geçen 12 kişi arasına girerek, Hannover’de sürdürdüğü eğitimi ile eşzamanlı olarak orada da 3 yıl burslu eğitim görmeye hak kazandı. «13th International Fryderyk Chopin Piano Competition Mariánské Lázně»de 2.lik ödülü alarak, West Bohemian Symphony Orchestra ile konser verdi. Lal Karaalioğlu, Türkiye’de ve «Weltklassik am Klavier» sanatçısı olarak Almanya’da resitallerine devam etmektedir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.