Lal Karaalioglu, piyanist

10 Mart 2022, 19:30

| Konser , Klasik müzik , Rezervasyon ile

Dikkat: Konser tarihindeki mevcut sağlık koşulları ve yürürlükteki mevzuat saklı kalmak koşuluyla, katılım sadece rezervasyonla mümkündür.

İç mekânda gerçekleşen etkinliklerimize kademeli olarak yeniden başlamayı planladığımız bu süreçte, misafirlerimizi kabul etme kapasitemiz sosyal mesafe kuralları ve konserin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak olanaklarla sınırlıdır. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.
Kabul edilen seyirci sayısının izin dâhilindeki kapasiteyi hiçbir zaman aşmamasını sağlamak için, rezervasyonlar sadece çevrim içi yapılabilir. Telefonla rezervasyon kabul edilmez.

Sağlık koşullarındaki değişim ile resmî makamların talimat veya tavsiyeleri doğrultusunda, konser her zaman iptal edilebilir veya başka bir tarihe ertelenebilir. Bizi takip ederek bu konudaki güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Akademisi ve İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması iş birliği çerçevesinde, Notre-Dame de Sion Lisesi piyanist Lal Karaalioğlu’nu konser vermek üzere davet ediyor.

Program, daha sonra internet üzerinden ilan edilecektir.

Lal Karaalioglu, piyano

1998 yılında İstanbul’da doğan Lal Karaalioğlu, beş yaşında İlhan Tonger ile piyano derslerine başladı. 2005 yılında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına kabul edildi ve Ayşen Katipoğlu’nun öğrencisi oldu. 2013 yılında Bulgaristan’da Atanas Kurtev, Anahit Nersesyan gibi piyanistlerin ustalık sınıflarına katıldı ve orada düzenlenen “Merzhanov Competition”da Schubert özel ödülü aldı. 2014 yılında düzenlenen “Jugend Musiziert” yarışmasında Türkiye’de birincilik, Yunanistan’da birincilik ve Almanya’da üçüncülük ödülüne layık görülen Lal Karaalioğlu; aynı yıl, Jose Manuel Fernandez, Ewa Poblocka ve Pablo Galdo’nun ustalık sınıflarına katıldı ve İspanya’da tekrar Jose Manuel Fernandez ile çalıştı. 2015 yılında İtalya’da “Music Academy International”da Marian Hahn’ın, “Antalya Piyano Festivali”nde Hüseyin Sermet ve Saleem Ashkar’ın ustalık sınıflarına katıldı. Daha sonra iki yıl boyunca MIAM’da Hüseyin Sermet ile çalışmaya devam etti. 2016 yılında Ender Sakpınar yönetiminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile "Genç Yetenekler Konseri”nde ve Ramiz Melik Aslanov yönetiminde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Mozart’ın 23. piyano konçertosunu seslendirdi. 2017 yılında hem Alman Lisesi hem İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olarak Almanya’da Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover’de Prof. Ewa Kupiec’in sınıfına kabul edildi. 2018 yılında AIMA’da İdil Biret ile çalıştı. 2019 yılında İtalya’da düzenlenen “Orbetello Junior Piano Competition”da ikincilik ödülü aldı. Polonya’da “The Frederic Chopin Institute” tarafından düzenlenen “The 7th International Master Course for Young Pianists”e katılmaya; Akiko Ebi ve Howard Shelley gibi piyanistler ile çalışmaya hak kazandı. Deniz Sever yönetiminde Marmaris Oda Orkestrası ile Chopin’in 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. “César Franck International Piano Competition”da üçüncülük ödülü alarak; Jean-Claude Vanden Eynden, Philippe Raskin, Vincenzo Balzani ve Andreas Frölich ile çalıştı. 2020 yılında "Deutschland Stipendium"dan bir senelik bursa, 2021’de Fondation Clavarte bursuna layık görüldü. İKSV tarafından verilen "Yarının Kadın Yıldızları" destek fonundan yararlanmaya hak kazanan Lal Karaalioğlu, sonbaharda İstanbul Müzik Festivali kapsamında yayınlanacak konserde yer aldı. "Gümüşlük Festival Akademisi"nin düzenlediği piyano masterclassında Gülsin Onay, Valerian Shiukashvili ve Pablo Galdo’dan ileri düzey tekniği ve müzikalitesi ile büyük beğeni topladı. Lal Karaalioğlu eğitimini Almanya’da Prof. Ewa Kupiec ile sürdürmekte, solo ve İKSV konser kaydını birlikte gerçekleştirdiği triosu ile konserlerine devam etmektedir.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail