Keman- piyano ikilisi

9 Mart 2023, 19:30

| Konser , Klasik müzik , Rezervasyon ile

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.

PROGRAM: Program, daha sonra internet üzerinden ilan edilecektir.

Can Erkekli, piyanist

1999 yılında Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine Doç. Melina Kuyumcu ile başladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın açmış olduğu yetenek sınavlarını kazanarak Doç. Ilgın Aka ile çalışmaya başladı. 2009 yılından itibaren piyano eğitimine yine aynı okulda Prof. Ova Sünder’in öğrencisi olarak devam etti. Aynı zamanda Prof. Duygu Ünal ile armoni ve deşifraj çalıştı. 8 Aralık 2016 tarihinde Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile birlikte verdiği konser sonucu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesi yararına 1milyon TL üzerinde bağış toplandı. Cyprien Katsaris, Ewa Poblocka, Herbert Scuch, Emmanuel Mercier, Claire Désert, Ramzi Yassa, Paul Roberts, Gülsin Onay, Emre Şen, Emre Elivar gibi birçok yerli ve yabancı piyanistin masterclasslarına katıldı ve beğenilerini topladı. 2020 yılında İtalya’da düzenlenen Città di Barletta Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2021 yılında III. Wienner Klassiker Danubia Talents Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2022 yılında Adana Rhapsody Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülleri almıştır İlköğretimini Şişli Terakki Okulları’nda, lise eğitimini ise Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde tamamladı. 2018 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünden pek iyi derece ile mezun oldu ve müzik eğitimine Fransa’da Ecole Normale Supérieure de Musique de Paris’te piyanist Henri Barda’nın sınıfında devam etti. Aynı zamanda Paris’te iki yıl boyunca Université de Paris Descartes’ta lisans seviyesinde psikoloji eğitimi gördü. 2020 yılında Ecole Normale de Musique de Paris’teki eğitimini Diplôme Supérieur d’Exécution (Yüksek icra diploması) ile tamamladı. 2021 yılından beri eğitimine Dr. Öğr. Üyesi İris Şentürker’in öğrencisi olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda devam etmektedir. 2021 Mayıs ayından beri Andante Klasik Müzik Dergisi’nde yazmaktadır.

Alara Hekimoğlu, kemancı

On yedi yaşındaki Alara Hekimoğlu, müzisyen bir annenin kızı olarak beş yaşında piyano ile başladığı müzik eğitimini MSGSÜ Devlet Konservatuvarı keman bölümünde tamamen kemana yönlendirmiş, başarılı bir müzisyenimiz. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivallerine, 2017 yılı Temmuz ayında ise Bodrum Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne katılmış; alanında değerli müzisyenler olan Prof. Bernard Hartog, Prof. Lukas David, Prof. Çiğdem İyicil, Fedor Rudin, Prof. Mehmet Yasemin, Prof. Pelin Halkacı Akın ve Prof. Eva Diller Dörnenburg ile çalışmış. Kendisi, 2015 yılından beri Cenevre’de çok önemli ustalık sınıflarında dünyaca tanınmış müzisyenlerle çalışma fırsatı bulmuş. Ardından da tüm yolların onu İsviçre’ye sürüklemesinin bir anlamı olduğunu fark ederek 2018 yılında Lozan Konservatuvarının sınavını kazanıp Orchestre de Chambre de Lausanne’nın başkemancısı da olan François Sochard’ın sınıfına kabul edilmiş. 2018 Kasım ayında Viyana Konzerthaus’ta gerçekleşen “Classic Pure Vienna International Music Competition” da kendi kategorisinde “Onur Ödülü”nü kazanmış; 2019 Nisan ayında ise Patrick Souillot’un yönettiği Eskişehir Senfoni Orkestrası eşliğinde M.Bruch’un sol minör keman konçertosunu seslendirerek kariyerinde önemli bir aşamaya geçmiş. Bir yandan da oda müziği çalışmalarına son sürat devam etmiş. Alara Hekimoğlu eğitimine Lozan Konservatuvarında Prof.Renaud Capuçon’un ilk ve tek Türk öğrencisi olarak devam edecek.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail