Piyano Keman İkilisi | Can Erkekli & Alara Hekimoğlu

9 Mart 2023 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.


PROGRAM:
- W. A.​​​​Mozart: Keman ve piyano için Sonat, Mi minör K.304
- C. Franck: Keman ve piyano için Sonat, La majör
***ARA***
- C. Schumann: keman ve piyano için Üç Romans op. 22
- C. Saint Saens: Giriş ve Rondo capriccioso op. 28

Can Erkekli, piyanist

1999 yılında Ankara’da doğdu. Piyano eğitimine Doç. Melina Kuyumcu ile başladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın açmış olduğu yetenek sınavlarını kazanarak Doç. Ilgın Aka ile çalışmaya başladı. 2009 yılından itibaren piyano eğitimine yine aynı okulda Prof. Ova Sünder’in öğrencisi olarak devam etti. Aynı zamanda Prof. Duygu Ünal ile armoni ve deşifraj çalıştı.
8 Aralık 2016 tarihinde Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ile birlikte verdiği konser sonucu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesi yararına 1milyon TL üzerinde bağış toplandı. Cyprien Katsaris, Ewa Poblocka, Herbert Scuch, Emmanuel Mercier, Claire Désert, Ramzi Yassa, Paul Roberts, Gülsin Onay, Emre Şen, Emre Elivar gibi birçok yerli ve yabancı piyanistin masterclasslarına katıldı ve beğenilerini topladı. 2020 yılında İtalya’da düzenlenen Città di Barletta Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2021 yılında III. Wienner Klassiker Danubia Talents Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2022 yılında Adana Rhapsody Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülleri almıştır İlköğretimini Şişli Terakki Okulları’nda, lise eğitimini ise Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde tamamladı. 2018 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı piyano bölümünden pek iyi derece ile mezun oldu ve müzik eğitimine Fransa’da Ecole Normale Supérieure de Musique de Paris’te piyanist Henri Barda’nın sınıfında devam etti. Aynı zamanda Paris’te iki yıl boyunca Université de Paris Descartes’ta lisans seviyesinde psikoloji eğitimi gördü. 2020 yılında Ecole Normale de Musique de Paris’teki eğitimini Diplôme Supérieur d’Exécution (Yüksek icra diploması) ile tamamladı. 2021 yılından beri eğitimine Dr. Öğr. Üyesi İris Şentürker’in öğrencisi olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’nda devam etmektedir. 2021 Mayıs ayından beri Andante Klasik Müzik Dergisi’nde yazmaktadır.

Alara Hekimoğlu, kemancı

2004 yılında İstanbul’da doğdu. Keman eğitimine 2014 yılında yarı zamanlı
olarak M.S.G.S.Üni.Devlet Konservatuvarı keman bölümünde Çiğdem İyicil ile keman çalışmalarına başladı. 2015 yılı itibariyle tam zamanlı keman eğitimine geçiş yaptı. Katıldığı çeşitli masterclass ve festivallerd; Bernard Hartog, Lukas David, Fedor Rudin, Pelin Halkacı Akın, Eva Diller Dörnenburg, Gilles Apap, Tuncay Yılmaz, Artur Kaganovsky, Eszter Haffner, Tanja Becker-Bender, Hagai Shaham ile çalıştı. 2018 Kasım ayında Viyana Konzerthaus’ta gerçekleşen “Classic Pure Vienna International Music Competition” da kendi kategorisinde “Onur Ödülü”nü kazandı. 2019 Mart ayında Maltepe Üniversitesi Oda Orkestrası ile H.Wieniawski’nin “Légende” eserini seslendirdi. 2019 Nisan ayında Patrick Souillot’un yönettiği Eskişehir Senfoni Orkestrası eşliğinde M.Bruch’un sol minör keman konçertosu 1. Bölümü seslendirdi. 2019 Ekim ayında ‘All Saints Moda Kilisesi’nde resital verdi. 2020 Şubat ayında AIMA tarafından davet edilerek ‘Vehbi Koç Vakfı 2020 Ödül Töreni’nde “Mendelssohn Mi minör Keman Konçertosunun 1. Bölümü”nü seslendirdi. 2019-2020 akademik yılında 11. Sınıfın derslerini vererek 10. Sınıftan 12. Sınıfa geçiş yaptı. 2019 Kasım ayından itibaren keman eğitimine Prof. Pelin Halkacı Akın ile devam etti. 2020-2021 yılında Lozan ve Cenevre Konservatuvarlarının sınavlarında başarılı oldu ve iki okuldan da kabul alıp Lozan Konservatuvarı’nda Renaud Capuçon’un sınıfına kabul edildi. Üniversite eğitimine 2021-2022 yılından itibaren Lozan Konservatuvarı’nda Renaud Capuçon ve asistanı François Sochard ile devam etmektedir.

Alara Hekimoğlu kendisine Fondation Lalive tarafından verilen Gand&Bernardel (1885) yapımı bir keman ile çalmaktadır.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.