KORO İSTANBULUN SESİ

27 Kasım 2019 19:30

KORO İSTANBULUN SESİ
Genel Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi Doç. Dr. Cenk ÖZTÜRK
Gülnihal Yıldırım, piyanist
Konuk Solistler:
Alper Göçeri, bariton ve Laçin Modiri, tenor






Program

 BEBEK, Muammer Sun
 ILGAZ, A. Samim Bilgen
 AVE VERUM CORPUS, “Requiem”, W.A. Mozart
 ALEKONUN ARYASI, “ Aleko Operası”, S.Rachmaninoff (Bariton Alper Göçeri)
 ROĞLU, İlhan Baran (Bariton Alper Göçeri)
 İNCİ AVCILARI, «Les Pêcheurs De Perles», G. Bizet (Serdar Öztürk)
 CARO MIO BEN, G. Giordani
 DERTLİ DOLAP, “Yunus Emre Oratoryosu”, A. Adnan Saygun
 AVE MARIA, F.Schubert
 O SOLE MIO, Eduardo Di Capua (Tenor Laçin Modiri)
 FUNUCULI FUNICULA, L. Denza (Tenor Laçin Modiri ve koro)
 AY GIZ, Hayri Akay
 A CROZZA, Sergio Bertolami
 SANTA LUCIA, Napoliten

Genel Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi Doç. Dr. Cenk ÖZTÜRK

1971 yılında İstanbul’da doğan sanatçı ilk müzik derslerini babası opera sanatçısı Serdar Öztürk’ ten aldı. 1991- 1992 öğretim yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı bitiren Sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’na viyolonsel öğretim görevlisi olarak atandı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ nın açtığı yüksek lisans sınavını kazanarak Prof. Doğan Cangal’ ın öğrencisi oldu. 1996 da bu programdan mezun olduktan sonra aynı okulda Prof. Doğan Cangal ve Prof. Ali Doğan ile viyolonsel sanatta yeterlik programında çalıştı. 2002 de sanatta yeterlik diplomasını alan Sanatçı bu süre içerisinde birçok başarılı resitaller verdi. Alexander Rudin’ in İstanbul’ da düzenlediği “Master Class” larına katılarak Sanatçı’nın beğenisini kazanan Öztürk kursların sonunda piyanist Victor Ginsburg ile konserler verme başarısını gösterdi. Öztürk, solo konserlerinin yanı sıra başta İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve çeşitli orkestralarda viyolonsel tutti üyeliğinde bulunmuştur. Viyolonsel kariyeri ve eğitimciliğinin yanında üniversite ve konservatuvar korolarının eğitimi ve koro şeflikleri ile birçok ödül ve takdirnameler kazanan Sanatçı başta Uluslararası İstanbul Festivali, Uluslararası Koro günleri olmak üzere çeşitli sanat ve eğitim kurumlarının düzenlemiş olduğu etkinliklerde koro şefi ve pianisti olarak beğeni toplamıştır. Öztürk, çeşitli dergi-gazete ve televizyonlardaki röportajlar ve konferanslarında çoksesli müzik konularını ve gerekliliğini ön planda tutup sergilemiştir. Yönetimindeki İ.T.Ü Çok Sesli Koro-Orkestrası ile 20 Mayıs 2010 tarihinde Doç. Serdar Öztürk’ün yazıp sahneye koyduğu Mevlana Oratoryosu Dünya Prömiyeri’nin şef ve prodüktörlüğünü üstlenmiştir.21 Kasım 2013 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, Serdar Öztürk’ün Rıhtım Müzikalinin İTÜ TMDK Orkestra ve Korosunun şefliğini yapmıştır. 2012 yılında kurmuş olduğu Tango Classico grubu ile başta Üsküdar Belediyesi’nde olmak üzere birçok konserler vermiştir. Sanatçı, başta Prof. Nermin Kaygusuz’un kurduğu Nazenin grubu olmak üzere birçok Türk Müziği gruplarında viyolonsel sanatçısı olarak görev almıştır. 2018 yılında YÖK tarafından Doçentlik unvanı verilmiştir. Halen İTÜ TMDK’da viyolonsel-piyano öğretim üyeliğine devam etmektedir. Cenk Öztürk’ ün piyanist Ömer Turkay ile hazırladığı “Klasik ve Müzikallerden Sevilen Eserler” isimli CD’si, For Life Anatolia isimli grup ile, Halk Müziği ezgileri icracılığı ve ayrıca “Başlangıç Metodu ve Teorik Bilgiler ile Viyolonsel” isimli kitabı mevcuttur. 2019 Nisan ayından itibaren Bariton Sedat Öztoprak’ın vefatının ardından Koro İstanbul’un Sesi şefliğini üstlenmiştir.

KORO İSTANBUL SESİ

KORO İSTANBULUN SESİ Ülkemizde kısır döngüye giren çok sesliliği daha geniş kitlelere ve farklı kesimlere ulaştırabilmek için 2012 yılında ünlü opera sanatçısı Bariton Sedat Öztoprak tarafından kurulmuştur. KORO İSTANBULUN SESİ İstanbul’un çok renkli ve seçkin mozaiğini farklı bir ahenkle birleştirmeyi hedefleyen, uluslararası entegrasyonda çok seslilikle evrensel müziği birleştirerek Türk motiflerini de içinde bulunduran bir repertuvar ile konserler vermektedir. Dünya müziği repertuvarından olduğu kadar ülkemizin çok sesli müziğinden örneklerin de yer aldığı koronun repertuarında W.A. Mozart, J.S.Bach, G.Verdi, L.V. Beethoven, Carl Orff, G. Bizet, Dede Efendi, Ferit Alnar, Muammer Sun, L. Denza, P.Tosti, E.Capua, A.Adnan Saygun, Cenan Akın, Selman Ada, Erdal Tuğcular, Nevid Kodallı gibi çok sesli müziğin ustalarının yapıtları ile Nabucco, Il Trovatore, La Traviata, Carmen, Les Pecheurs De Perles gibi dünyaca ünlü operaların koro partileri ile napolitenler ve aryalar bulunmaktadır. Müziğe gönlünü vermiş, her meslek grubundan ve yaştan bireylerin oluşturduğu, 50 kişilik soprano, alto, tenor, bas gruplarından oluşan, müzik eserlerini çok sesli olarak seslendiren, profesyonel bilinçle çalışan Koromuz, 2019 yılında kaybettiğimiz genel sanat yönetmeni ve şefimiz Sayın Sedat Öztoprak’ın kuruluş aşamasında temel değerler olarak esas aldığı “sevgi, saygı, hoşgörü, ilgi, çok sesli müzik, nitelikli konserler, sağlıklı ses, sağlıklı diyalog, paylaşım ve dayanışma” ilkeleri doğrultusunda yoluna Şef Doç. Cenk Öztürk ile devam etmektedir. Koristlerin tamamı, müziği günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak yüreğinde hissetmekte, öğrenmenin sonsuzluk olduğunun bilincinde olarak, müzik eğitimlerini geliştirmek adına şan ve solfej derslerine de titizlikle devam etmektedir. Koronun misyonu ise, çoksesliliği sevdirmek ve rüya şehir “İstanbul’un Sesi” ni önce İstanbul’a, sonra Türkiye’ye ve ardından yurtdışına duyurmaktır.

Soprano: Aycan Beceren, Ayşegül Çubuk, Ayşegül Ergene, Eda Engin, Feyza Toker, Füsun Karaçanak, Gülnur Uysal, İpek Yosun Yaşar, Nermin Karaca, Nevgül Anbarlılar, Nevin Özkan, Rahime Çelik, Semen Ersin, Sevim Ağaoğlu, Sibel Bahadır, Şennur Kavlak, Tuba Aksu Şener, Ümit Kaya Ertunga, Z. Gülay Erdem.

Alto: Burcu Karaveş, Didem Sünbül, Didem Tekin, Ebru Kurtulmuş, Ferda Hızar, Müjde Tokgöz, Nazan Güngörmüş, Orkide Büyük, Şahver Duraçe, Zülfiye Dolu.

Tenor: Barış Özaydın, Burhan İlter, Gökhan Ateşalp, Gökhan Sözen, İsmail Hakkı Aksu, L. Ertuğrul Yeşilaltay, Murat Altunal, Semih Özdoğan, Türker Erten.

Bas: Emre Özsöz, Nedim Ekiz, Sinan Aykut, Uğur Berkman.