Lycée Notre Dame de Sion

Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 Istanbul - Tel:+90 (212) 219 16 97 www.nds.k12.tr

KENG ZHOU

Piyanist

Usta piyanist, sanat savunucusu, mezun öğrenci danışmanı ve Şangay Müzik Konservatuvarı Uluslararası Piyano Akademisi müdürü Zhou KENG, Şangay Müzik Konservatuvarı Uluslararası Piyano Festivali ve Pudong-Chuansha Uluslararası Piyano Festivali sanat yönetmenliği görevlerini yerine getirmektedir.

Zhou KENG, öğrenimine 1983’te Şangay Müzik Konservatuvarında başlar ve müzik eğitimine 1989’da Minnesota Üniversitesinde devam eder. Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya’da resitaller verir. Minnesota Devlet Radyosunda, sürekli yayımlanan Amerika Birleşik Devletleri’nin yerel bir orkestrası için solist olarak çalar. Amerikan Pasifik Müzisyenler Derneği’nin başkan yardımcısı ve Minnesota’daki Çin-Amerika Dostluk Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi olmuştur. 2002’de Şangay’a geri döner ve piyano eğitimine yönelik bakış açısını öğretmeye ve yaymaya başlar. 2005’te Şangay Müzik Konservatuvarı’nda Uluslararası Piyano Festivali’ni lanse eder. Bu festival, dünya çapından yüzü aşkın virtüözün katılımıyla Çin’de yankı bulur. Bu tarihten itibaren, Şangay Müzik Konservatuvarı Uluslararası Piyano Akademisi ve Şangay Uluslararası Piyano Ustalık Sınıfları’nın mimarı ve müdürü olur. Bu ustalık sınıfları, şu anda başarısının on dördüncü yılını kutlamaktadır. 2008 Yaz Olimpiyat Oyunları olasılığını göz önünde bulundurarak, Uluslararası Sahne Sanatları Merkezi’nde Beijing’deki 2008 “Centenary Piano Extravaganza” etkinliğini düzenlemiştir.

Yüksek düzeyde ustalık sınıfları ve konserler düzenlemenin yanı sıra, Zhou KENG, özellikle Şangay’daki Çin; İspanya’daki Jaén; İtalya’daki Monopoli; New York’taki Bach-Tureck; Moskova’daki Anton Rubinstein; St. Petersburg’daki Prokofiev Uluslararası Piyano Yarışması; Pekin’deki CCTV Ulusal Piyano Yarışması ve Minneapolis’teki Birinci Uluslararası e-Piyano Yarışması gibi uluslararası yarışmaların jüri ve organizasyon komitelerinde yer almaya sıklıkla davet edilmektedir. “The Sixth Patriarch” adlı Çin müzikal komedisinin prodüktörü ve Şangay Müzik Yayınlarının baş danışmanı olarak görev yapmıştır. Çin’deki klasik müzik sahnesine bakış açısı, bölgesel ve ulusal olduğu kadar yabancı medya organlşarının röportajlarına da konu olmuştur: Ekim 2016’da CCTV, « Yaşam İçin Müzik»; BBC; Minnesota’daki Star Tribune; Universal Daily; Çin’deki Arts et littérature, People’s Liberation Daily, Beijing Daily ve daha pek çokları. Sanat ve kültür alanında Çin-Avrupa ilişkilerinin gelişimi konusunda gösterdiği çabalar için, İspanyol Hükûmeti, 2009 yılında Albéniz’in Yüzüncü Yıl Dönümü vesilesiyle Zhou Keng’i « Isaac Albéniz Özel Takdir » Ödülü’ne layık görmüştür.