Jef Giansily Trio

14 Kasım 2009 20:00

Jazz

Biletler Biletix’ten 15 TL’ye temin edilebilir.

Kimliklerini göstermek kaydıyla, etkinlik, lise ve üniversite öğrencilerine ücretsizdir.

JEF GIANSILY TRIO

Jef Giansily, Piyano

Matthew Hall, Kontrbas

Emre Kartarı, Perküsyon

Üç caz tutkunu,bir Türk,bir Fransız ve bir Amerikalı, karşılıklı etkileşim ve ritm alış verişiyle birbirine karışan ezgilerin keyfini bizlere yaşatırken, piyanist Jef’in besteleri ve çağdaş caz müziğinin klasik parçaları aracılığıyla da müzik sevgilerini bizimle paylaşacaklar

Jean-François Giansily

Jean-François «Jef» Giansily (1980) İstanbul’da yaşayan Fransız bir piyanisttir.
Paris Bill Evans Akademisinde, Bernard Maury yönetiminde müzik eğitimi aldıktan sonra, Avrupa’da ve Türkiye’de birçok uluslararası caz festivalinde, küçük müzik gruplarıyla birlikte sahneye çıktı.

Geçtiğimız yıl kış aylarında, farklı müzik ufuklarından doğaçlama yapan müzisyenlerin bir araya gelişlerini ölümsüzleştirmek üzere kurduğu «Circle» etiketiyle «Sketches» adlı ilk albümünü çıkarttı. Giansily kendi bestelerini yapmakla birlikte, Fransa’da cazın simgesi olan Martial Solal’e şükran duygularını da ifade etmektedir.

Jef Giansily Fransız Kültür Derneğindeki İstanbul Fransız Müzik Okulu’nda piyano ve müzik kuramı dersleri vermektedir.

Matthew Hall

Matthew Hall (1975), Richmond ( Virginia ) doğumlu bir kontrbasçı ve ’Commonwealth University’ öğrencisi olup, çok değişik gruplarla müzik yapmış, plak doldurmuştur : senfoni orkestraları, oda müzikleri, ’’big band’’larda, küçük caz gruplarıyla, ve Jimmy Cobb, Matt Wilson gibi ünlülerle çalmış, «The Tommy Dorsey Orchestra» ile de, hem müzik, hem de bir yıl boyunca yoğun tempoyla film yapmıştır. Sanatçı, Daniel Clarke’dan «Devil’s Workshop Big Band-Idle Hands»’de «Brian Jones Guitar Quartet»’de, ya da Türk trompetçi İmer Demirer’in bu sonbaharda «Double Moon»’dan çıkan son plağında ’’sideman’’ olarak karşımıza çıkmaktadır.

Emre Kartarı

Ankara’da, müzisyen ve sanatçı bir aileden doğan Emre Kartarı (1975) 10 yaşında ailesiyle birlikte Amerika’ya gitmiş, orada New York Üniversitesi’nde Howard Curtis ile çalışarak perküsyon eğitimi almış, beste ve müzik master diplomasını da bu üniversiteden elde etmiştir.
Müzisyenlik kariyeri boyunca Charlie Byrd, Jim McNeely, Vic Juris, Ron McClure gibi isimlerle birlikte çalışmış, ve birçok albüm çıkartmıştır. Bunlar arasından David Liebman’la birlikte kayda alınan «Anxiety» ve «Origin» adlı albümler ’’Rec by Saatchi’’ markasıyla Türkiye’de de bulunmaktadır. Sanatçı 2003 yılında Barney Josephson ödülüne layık görülmüştür.