İsviçre ve İngiltere Rubik Zeka Küpü Yarışmalarında İkincilik

Dünya Küp Derneği (World Cube Association) tarafından 4-5 Şubat tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Swisscubing Cup I 2023 ve 11-12 Şubat tarihlerinde İngiltere’de düzenlenen Newham Side Events Winter yarışmalarında, 9. sınıf öğrencimiz Sarp A. dereceye girdi.

Her iki turnuvada «Clock» kategorisinde ikinciliği elde ederken, «tek çözüm» ve «averaj» Türkiye rekorunu da kırdı. Elde ettiği bu başarıyla «Clock» sıralamasında Avrupa’da ilk 50’ye, dünyada ise ilk 200’e girdi.

Avrupa Rubik Küp Şampiyonası’na katılan öğrencimiz, gelecek Temmuz’da ABD’de düzenlenecek Rubik Küp Şampiyonası ile Ağustos’ta Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Rubik Küp Şampiyonası’na katılacaktır.

Sarp’ı içtenlikle kutlar, rubik zeka küpü branşındaki başarılarının devamını dileriz.

Daha fazla bilgi için Dünya Küp Derneği’nun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.