İstanbul Uluslararası Piyano Yarışması - Hürriyet

İstanbul’un en eski okullarından biri olan Notre Dame de Sion (NDS) Fransız Lisesi, 156 yıllık kesintisiz eğitim faaliyetine ek olarak 2000’li yıllarda başlattığı sanat etkinliklerini uluslararası boyuta taşıyan girişimlerini "İstanbul Uluslararası Piyano Yarışması Orchestra’Sion” projesiyle sürdürüyor.
20 Aralık 2012 Perşembe günü, okulun Harbiye, Cumhuriyet caddesindeki “La Galerie” salonunda yapılacak olan basın toplantısında NDS Müdürü Yann de Lansalut ile jüri başkanı ünlü piyanist Stéphane Blet, 20 Aralık 2012 Perşembe günü okulun Harbiye, Cumhuriyet Caddesi’ndeki “La Galerie” salonunda yapılacak olan basın toplantısında yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunacak.
Uluslararası Piyano Yarışması jürisi, Stéphane Blet (Jüri Başkanı), Ali Darmar, Eric Heidsieck, Etsuko Hirose, Dong Jun Kim, Süher Pekinel, Nikoloas Samaltanos, Ayşegül Sarıca’dan oluşuyor.
Fransız sanat dostu Pierre Bergé başkanlığındaki Onur Kurulu’nda ise Leduc Yayınları Başkanı Michel Crichton, kemancısı Ayla Erduran, piyanist Byron Janis, Fransız besteci Michel Merlet, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Kurucusu ve Yöneticisi, Prof. Dr. Filiz Ali, TRT Genel Sekreteri Nihan Ünay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AB ve Dış ilişkilerKomisyon Başkanı Ayla Serpil Bağrıaçık ve Fransız Kültür Merkezi bulunuyor.
Adres: Cumhuriyet caddesi, no.127, Harbiye