İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması Finali

13 Mart 2020 15:00 - 17:00

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması Finali, piyanist, orkestra şefi ve jüri başkanı Vahan Mardirossian tarafından yönetilecek.

Kisuk Kwon : L. van Beethoven, Konçerto no 4 op.58 Sol Majör
Aude-Liesse Michel : R. Schumann, Konçerto op.54 La minör
George Todica : L. van Beethoven, Konçerto no 4 op.58 Sol Majör

YouTube üzerinden finalin canlı yayınına bu
adresten ulaşabilirsiniz.

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması’nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmaktır. Bu misyon; sanatçılara, müziklerini geliştirmelerini sağlayacak bir paylaşım mekânı sunmak, onların; dinleyiciler, müzisyenler ve uluslararası üne sahip konser sanatçılarından oluşan jüriyle buluşmalarını sağlamak arzusuyla yola çıkmıştır. İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması, genç müzisyenlerin kariyerinde önemli bir aşama olmayı arzu etmekte ve yıllar içerisinde Türkiye’de, Akdeniz Bölgesi’nde ve giderek dünya çapında öneme sahip, bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir.

Vahan Mardirossian, orkestra şefi ve piyanist ve Yarışmanın Jüri Başkanı:

Birçok yıldan beri piyanist ve ardından orkestra şefi olarak tanınmış Vahan Mardirossian, bu iki tutkuyu piyanosunda birleştirerek repertuvar konçertolarını yönetmektedir. Ayrıca Paavo Jarvi, Yutaka Sado gibi büyük orkestra şefleri yönetiminde de çalmaktadır.
Mardirossian’ın Kurt Masur ile karşılaşması kariyerinde belirleyici bir dönüm noktası olur. On beş yaşında, Ermeni Kültür Merkezi Gençlik Oda Orkestrası ana şefi ve müzik yönetmeni olarak atanır. Ardından düzenli olarak Prag Filarmoni Orkestrası, Ermenistan Filarmoni Orkestrası, Loire Bölgesi Ulusal Orkestrası, Lübnan Filarmoni Orkestrası, Cannes Orkestrası, Novosibirsk Oda Orkestrası gibi orkestraları yönetir; I. Gitlis, S. Babayan, A. Markov, A. Dumay, X. Phillips, L. Vogt, K-W. Paik, R. Galiano, J-M. Phillips-Varjabedian, S. Roussev, M. Coppey, N. Dautricourt gibi uluslararası ündeki solistlerle çalar.
2016-2017 sezonu boyunca, Vahan Mardirossian Moskova Senfoni Orkestrası « Russian Philharmonic », Sanremo Senfoni Orkestrası ve Osaka’daki 2016 Noel Konseri’nde Beethoven’in Dokuzuncu Senfonisi’ni birlikte yorumladıkları Kansai Filarmoni Orkestrası gibi orkestraları yönetti.
Vahan Mardirossian NHK Senfoni Orkestrası, Japonya Filarmoni Orkestrası, Tokyo Filarmoni Orkestrası, Sevilla’daki Real Orquesta Sinfonica, Sudwestfalen Philharmonic Orchestra, Prag Radyosu Senfoni Orkestrası ve Sofya Filarmoni Orkestrası gibi orkestraları yönetti.

Orchestra’Sion

Orchestra’Sion’un ortaya çıkmasında, genç bir orkestra şefi ve piyanist ile kapılarını ve eğitimini müziğe açmak isteyen Frankofon bir kurumun bir araya gelmesi rol oynamıştır.
Notre Dame de Sion’un desteği ve daimî şefi Orçun Orçunsel’in girişimi ile kurulan NDS Oda Orkestrası, ilk konserlerini 2008 yılında verdi. Konserlerin başarısından, müzisyenlerinin coşku ve yeteneğinden, sanatseverlerin desteğinden cesaret bulan NDS Oda Orkestrası, «Orchestra’Sion», adını 2010 yılında resmen aldı. Başta Konzertmeister Nilay Sancar olmak üzere, seçkin ve profesyonel genç müzisyenlerden oluşan orkestra; oda müziğinden senfonik orkestraya genişleyen kadrosuyla,Türkiye’nin en ilginç repertuvarına sahip orkestrası olarak kültür sanat yaşamındaki yerini almıştır.
Alışılmış orkestra eserlerinin yanı sıra, Orçun Orçunsel’in düzenlemeleriyle başka orkestralarda bulunmayan bir renge sahip olan Orchestra’Sion, bugüne dek Andrei Gavrilov, Dimiri Ashkenazy, Ayşegül Sarıca, Ali Poyrazoğlu, Borusan Quartet, Toros Can, Bülent Evcil, Özcan Ulucan, Cihat Aşkın gibi Türkiye’nin ve dünyanın en önde gelen sanatçılarını, İstanbul’daki müzikseverlerle buluşturmuş bir topluluk olarak konser yaşamını sürdürmektedir.