Isabelle Moretti, Arp

Biletler: Biletix
GİRİŞ: 10 - 50 TL, %50 öğrenci indirimi

ULUSLARARASI İSTANBUL ARP BULUŞMASI

Arp Sanatı Derneği’nin düzenlediği Uluslararası İstanbul Arp Buluşmasının ilki 1-7 Aralık 2010 tarihleri arasında “Arp ile Her Telden!” projesi çerçevesinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı katkılarıyla, beş farklı arp geleneğini temsil eden dünyaca ünlü beş arp
sanatçısının katılımıyla gerçekleşiyor. Beş arpist, beş farklı arp ve beş farklı müzik geleneği, Türkiye’de düzenlenen en büyük arp etkinliğinde bir araya geliyor.

İspanyol geleneğinin etkileyici sesi Arianna Savall arpın etrafında toplanan müzisyen arkadaşlarıyla Peiwoh albümüyle, İrlanda ezgilerinin güçlü arpisti Maire Ni Chathasaigh arpına eşlik eden huzur veren sesi ile, Helene Breschand çağdaş eserlere yeni bir boyut kazandıran doğaçlamalarıyla, Fransız arp ekolünün yaşayan efsanesi Isabelle Moretti güçlü klasik repertuarı ile, yaşayan tüm erken dönem arpistlerinin ustası Andrew Lawrence-King barok dönemine ait tınılarla buluşmada yer alıyor. Sanatçılar bilgilerini ve deneyimlerini düzenlenen ustalık kursları ve atölye çalışmalarıyla genç arp sanatçılarıyla paylaşıyor.

Ayrıntılı bilgi: www.arpilehertelden.com

ISABELLE MORETTI

Isabelle Moretti, arpın ve günümüz müzik dünyasının en beğenilen figürlerinden birisidir. Işıltılı ve coşkulu kişiliğiyle Isabelle çalgısını; benzersiz bir stil, cömert, samimi ve asil bir tavırla çalar. Cenevre, Münih ve İsrail’de uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle taçlandırılan sanatçı dünyanın her yerinde büyük konser salonlarına çalmak üzere davet edildi.

Isabelle Moretti’nin solo repertuvarı, 18. yüzyıl müziğinden, resitallerinde sıklıkla yer verdiği, daha karmaşık çağdaş eserlere kadar uzanmaktadır.
Özellikle gönül verdiği oda müziğine gelince, Henri Demarquette, François Leleux, Philippe Bernold, Magali Mosnier, Paris Dörtlüsü, Psophos ve Ébène gibi partnerlerle düzenli olarak çalışmaktadır.

Kendisine adanmış pek çok eser olan Moretti, 2006 yılında Paris’de Théatre des Champs Elysées’de Philippe Hersant’ın ve Michèle Reverdy’nin arp konçertolarının prömiyerlerini Lille Ulusal Orkestrasıyla birlikte aynı konserde seslendirdi.

Çeşitli olduğu kadar bir o kadar da zengin olan diskografisi medya’da büyük başarılara imza atmıştır: Victoire de la Musique, La Nouvelle Académie du Disque büyük ödülü, Charles Cros Ödülü, Choc du Monde de la Musique, Dix de Répertoire, ffff de Télérama.

Ünlü bir pedagog olan Moretti, müzik tutkusunu, ustalık kursları yoluyla dünyanın her tarafından ona gelen öğrencilerine aktarmakta ve Paris Konservatuvarında eğitmen olarak çalışmaktadır. Londra Kraliyet Müzik Akademisinde de 2008’den beri konuk eğitmen olarak görev yapmaktadır. Isabelle Moretti, Ordre National du Mérite “şövalye” ünvanı sahibidir.

Ayrıntılı bilgi: www.isabelle-moretti.com

PROGRAM:

BRITTEN (1913-1976) : Suite for Harp

FAURE Gabriel (1845-1924) : Impromptu Op.86

DEBUSSY Claude (1862-1918) : Clair de lune de la suite Bergamasque

TAILLEFERRE Germaine : Sonate

LISZT Franz (1811-1886) : Le rossignol

BOCHSA Nicolas-Charles (1789-1856 ) : Rondeau sur le trio « zitti zitti » du Barbier de Séville de G. ROSSINI

CHOPIN Frédéric (1810-1849) : Grande valse brillante Op.34 N°2

ALBENIZ Isaac (1860-1909) : Asturias