Insparkus Mesleki Seçim Sistemi

28 Şubat Cuma günü, Insparkus Programı danışmanları Özlem Sarıoğlu ve Miryam Anjel, 11. sınıflara yönelik yapılan sunumda Mesleki Seçim Sistemini tanıttılar.

Meslek Seçim Sisteminde, öğrenci kendisine bir gelecek tablosu çizerek başlar. Ardından kendini ve mevcut koşullarını tanımlayarak, arzu ettiği geleceği kendisine yaşatma ihtimali olan meslekleri sıralar. Hayalindeki meslekler ile gerçekleri karşılaştırdıktan sonra bu mesleklere uygun eğitimler için alternatiflerini oluşturur.

Meslek Seçim Sisteminin tamamı online olarak internet üzerinden uygulanır. Bireyler, sistemde yer alan güçlü sorular, egzersizler, videolar, ses kayıtları ve oyunlarla kendi kariyerlerini kendileri tasarlayabilirler.

NDS Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü olarak istekli 11. sınıf öğrencilerimize bu sistemde ilerlerken danışmanlık vermekten mutluluk duyacağız.