İSTANBULYATROSU

13 Ocak 2017 19:30

İSTANBUL TİYATROSU
«Don Bosco ile 2016’da genç bir Iraklı sığınmacı olmak.»

Sahneleyenler: Kemal ORUÇ ve Mohanad ANDRIOS
Yazanlar: Don Bosco Oratoryosu gençleri ve Salezyen Jacky DOYEN
Oyun süresi: Yaklaşık bir saat
Oyuncuların yaşları 18 ile 25 yaş arasındadır.
Oyun İngilizce, Türkçe ve Keldanice olarak oynanacaktır.

Bu gösteri projesi, Evrim Okulunun Salezyen yetkilisi SDB Jacky Doyen’in, Iraklılar başta olmak üzere, genç sığınmacıları ağırlama merkezi Don Bosco Oratoryosu gençleri ile olan temasından ortaya çıkmıştır. Bu projenin amacı izleyicileri, bu genç sığınmacıların İstanbul, Don Bosco Oratoryosu ve aileleriyle yaşadıkları gündelik hayatlarına duyarlı kılmaktır. Diğer bir amaç ise, onlara, kendi öz saygılarının ve gururlarının, reddedilme ve eleştirilme korkusundan daha güçlü olmasını sağlamak üzere, sahnede kendini geliştirme ve paylaşımda bulunma olanağı sunmaktır. Bu gençleri hayatlarının katılığından hiçbir olağanüstü jest kurtaramasa da, bir tiyatro sahnesinde konuşma deneyimi onlara riske girmenin tüm erdemlerini sunacak, bunun yanı sıra aileleri ve Don Bosco Oratoryosu’nun refakatçileriyle İstanbul’daki yaşantılarını izleyiciyle paylaşma mutluluğunu verecektir.

Don Bosco Yardım Kuruluşunun yararına düzenlenen etkinlik.
Giriş ücreti serbesttir.