Hugo, NDS öğrencilerine iki uzman, Delphine Gleizes ile Franck Laurent tarafından anlatıldı

18 Nisan haftasında İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesi “Victor Hugo, Şiirler ve Resimler” sergisi kapsamında iki Victor Hugo uzmanını ağırladı.

Uzmanlardan biri, Lyon 2 Lumière Üniversitesinin 19. y.y. Fransız edebiyatı bölümünde doçent, Paris 7 Üniversitesi Victor Hugo Araştırma Grubu üyesi Delphine Gleizes, diğeri ise, Victor Hugo’nun “les Orientales – Feuilles d’automne” adlı eserinin son basımını yöneten Maine Üniversitesinde Edebiyat profesörü ve yine Paris 7 Üniversitesi Victor Hugo Araştırma Grubu üyesi Franck Laurent’dır.

İki uzman; gerek Galeri’de, gerekse sınıflarda 11. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek onlara Hugo’nun çizim ve resimlerini, bunları yaparken kullandığı malzemeleri, eserlerin gerçekleştiriliş şeklini anlattılar ve ayrıca Hugo’nun yazar, gezgin yönü ve düşünceleri hakkında bilgi verdiler.