Galatasaray Üniversitesi İç Sınavına Başvuru

2019 Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (GSÜÖSYS) 26 Mayıs 2019 Pazar günü gerçekleşecektir.

Üniversite, her yıl kontenjanının %50’sini ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Galatasaray Lisesi mezunu olup GSÜÖSYS sınavında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Türkiye’de Fransızca öğretim yapan okulların (19 lise) aynı durumdaki öğrencilerine ayırır.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için tüm programların toplam kontenjanı 120 öğrencidir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında lise öğrenimlerinin son yılında olan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere bu sınava başvurabilirler.

Sınav katkı payı 850 TL (KDV dahil) dir.

Adaylar sınav katkı payını AD-SOYAD – LİSE belirtmek suretiyle ve “ 2019 SINAV KATKI PAYI” açıklaması ile Galatasaray Üniversitesi’nin aşağıda belirtilen hesabına yatıracaklardır. Öğrenciler katkı payları ile ilgili banka dekontunun bir örneğini başvuru formları ile birlikte Okul Müdürlüklerine teslim etmelidirler.

Galatasaray Üniversitesi Döner Sermaye Saymanlığı Hesabı
Ziraat Bankası -Ortaköy Şubesi
Hesap No : TR 780001000828016309255004

Sınav iki aşamadır. 2.aşamada belirtilen sınavlar farklı saatte yapıldığından bir öğrenci arzu ederse tüm sınavlara katılabilir.

1.aşama sınav süresi 150 dakikadır ve tüm öğrenciler katılır. 80 soru sorulur.

Ders isimleri ve soru adedi:
Türkçe -15
Matematik -40
Fransızca -25

Sosyal Bilimler veya Sayısal Bilimler için yapılan 2.aşama sınav süresi 75 dakikadır.

a) 40 soru Sayısal Bilimler testi:
Matematik-20
Fizik -10
Kimya -5
Biyoloji-5
Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Bölümleri ile Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü seçecek öğrenciler bu sınava katılırlar.

(YKS puanına göre yapılan sıralamada sayısal puan türünde ilk 25 000’de olan adayların Galatasaray Sınavı değerlendirmeye alınır.)

b) 40 soru Sosyal Bilimler testi
Fransızca -15
Türk Edebiyatı-10
Tarih-3
İnkılap Tarihi-3
Coğrafya-3
Felsefe-3
Sosyoloji-3

Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisat,
İşletme, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri ile Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, Sosyoloji Bölümü veya Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Diller Bölümü’nün Fransız Dili ve Edebiyatı programını seçecek öğrenciler bu sınava katılır.

(YKS puanına göre yapılan sıralamada eşit ağırlık ve/veya sözel puan türünden en az birinden ilk 25 000’de olan adayların Galatasaray Sınavı değerlendirmeye alınır.)

Öğrenciler hangi sınavlara gireceklerini başvuru sırasında belirtirler, sonradan değişiklik yapılmaz. (Tüm sınavlara girilmesinde yarar olduğunu düşünülmektedir.Aynı şekilde öğrencinin YKS lerde katılacağı sınavları da çok dikkatli seçilmelidir.)

Galatasaray Üniversitesi için öğrenciler bölüm tercihlerini sınav sırasında yaparlar.
Bir bölüme öğrencinin asil listeden yerleşmesi durumunda daha aşağıda yazılmış olan bölümler dikkate alınmaz, bu nedenle sıralamanın önceden düşünülmüş olması çok önemlidir.

Son sınıf öğrencilerine Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Sınav Kılavuzu dağıtılır.

Galatasaray Üniversitesi internet sitesi için tıklayınız.

Moodle Sınav Takvimi TICE (Dijital Ortam Eğitimi Paylaşımları) Veli / Bilgi E-OKUL web-mail