NDS’de Frankofoni Festivali | 2022

20 Mart Uluslararası Frankofoni Günü vesilesiyle, her yıl bahar döneminde, tüm mart ayı boyunca Fransız dili ve kültürünü okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinlikler aracılığıyla kutluyoruz.

Disiplinlerarası iletişimi destekleyen bir bakış açısıyla, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi edebiyat, sanat ve bilimi aynı yelpazade sunan bir dizi etkinlikle Frankofoni Festivali’ni bu yıl da dolu dolu kutluyor :

Program:

Konserler:

Tiyatro gösterileri:

• 16 Mart | 8:00 | Hazırlık Sınıf Öğrencilerinin Tiyatro Sunumu
  • 16 Mart | 13:10 | 11. Sınıf Öğrencilerinin Tiyatro Sunumu
  • 17 Mart | 13:30 | «Yağmurda Nehir Geçmek» - Collectif 2222 (présentation pour les éleves)
  • 17 Mart | 19:30 | «Yağmurda Nehir Geçmek» - Collectif 2222 (Rezervasyon için buraya tıklayınız)

Söyleşi & Konferanslar:

• 3 Mart | «Matematiğin Görsel(ler)i» - Xavier Gauchard
  • 17 Mart | Fransızca Klişelerle Dünya Turu : Uluslararası eTwinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz, Litvanyalı bir grup öğrenci ile online konferans gerçekleştirecektir.

Yarışma :

• 17 Mart | Kanguru Matematik Yarışması

Medyatek Etkinlikleri :

• 10-16 Mart | Frankofon Mizah Festivali : Distrac’SION
  • 10,11 & 15 Mart | Fransızca stand-up gösterimleri
  • 16 Mart | Stand-up yapmak isteyen öğrenciler için açık sahne etkinliği

Pedagojik Etkinlikler:

• 14-18 Mart | Fransızca radyo yayını aktivitesi- 9. sınıflar
  • 17 Mart | 10:45-12:45 | Gezici okuma aktivitesi

Frankofoni Festivali kapsamında düzenlenen bu etkinliklere aktif bir şekilde katılan tüm öğrenci, öğretmen ve personelimize yürekten teşekkürlerimizi sunarız.

160 yılı aşkın zamandır, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Türkiye’de Fransız dili ve kültürünün gelişmesine katkıda bulunmakta ve Frankofon nesiller yetiştirmektedir.

Rezervasyon opsiyonu belirtilmemişse etkinlik sadece öğrencilere yöneliktir.