Erol Erdinç Jazz Trio

5 Aralık 2019 19:30

Erol Erdinç: piyano
Ceren Temel: caz vokal
Burak Karaağaç: kontrbas

Program:
Amerikan ve Fransız standart caz repertuvarının parçaları.

Erol Erdinç, pianist ve orkestra şefi

Erol Erdinç müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuvarında A. Adnan Saygun’un Kompozisyon ve T. Çetiz’in piyano öğrencisi olarak başladı.
Türkiye’de eğitimini bitirdikten sonra, Fransız Hükûmeti’nden kazandığı burs ile Paris Devlet Konservatuvarı ve Ecole Normale de Musique’te orkestra şefliği okumaya başladı. Beş sene boyunca (1975-1980) J. Martinon, Pierre Dervaux, N. Boulanger, P. Boulez ve P. Petit gibi dünyaca ünlü ustalar ile çalıştı.
Orkestra şefi, kompozitör, piyanist ve eğitimci olarak şu kurumlarda çalıştı: Ankara Devlet Konservatuvarı (1970 - 1975, solfej öğretmeni); Ankara TRT (1970 - 1975, çocuk yayınları prodüktörü ve sunucusu); Ankara Devlet Opera ve Balesi (1969 - 1975, bale piyanisti; 1981 - 1983, orkestra şefi); İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (1983 - 2000, daimî şefi ve müzik direktörü); İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (1985 - 2000, orkestra şefi); Ankara Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi (2000 - 2002, Dekan); Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (2002’den bu yana); T.C. Kültür Bakanlığı (2011 - 2013, Güzel Sanatlar Genel Müdürü); Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (2011 - 2013, daimî orkestra şefi ve müzik direktörü)
Kırk senelik kariyer sahibi olan Erol Erdinç, ülkesinde bütün senfoni orkestraları ile çalışmış, tüm Avrupa ülkeleri, Kuzey ve Güney Amerika’da konserler vermiştir. Yönettiği en prestijli orkestralar arasında Rusya St. Petersburg Akademik Orkestrası, Nova Rusya Moskowa Senfoni Orkestrası, Roma Senfoni Orkestrası, Portekiz Senfoni Orkestraları ve Brezilya Devlet Orkestraları, Meksika ve Arjantin ulusal orkestraları yer almaktadır.
Türkiye’nin en önde gelen solistleri ile çalışma fırsatı bulmuş; L. Berman, N. Lugansky, B. Engerer, E. Virsaladze, D. Oistrach, V. Pikaizen, A. Rudin, M. Ohana, G. Johansen ve daha bir çok tanınmış müzisyen ile aynı sahneyi paylaşmıştır.
Aldığı ödüller arasında Türkiye Cumhuriyeti “Devlet Sanatçısı«unvanı ve Fransa Hükûmeti»Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres" nişanı mevcuttur.
Başta Rusya St. Petersburg Akademik Orkestrası olmak üzere, çesitli orkestralar ile kaydedilmiş klasik müzik ve caz CD/DVD’leri bulunmaktadır.

Ceren Temel, caz vokal

Ceren Temel 2004 yılında Kayseri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü’nde başladığı keman ve piyano egitimine 2008’de Gazi Universitesi Müzik Egitimi Anabilim Dali’nda devam etti. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesinde tamamladı. Liseden itibaren pop, blues, hard rock gibi çeşitli tür gruplarda vokal olarak yer aldı. Lisans yıllarında caza ilgi duymasıyla 2014 yılında profesyonel olarak caz vokal eğitimi almaya karar verdi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Bölümü’nde lisans eğitimi almaya hak kazandı. Burada caz vokal ve improvizasyon çalışmalarına Randy Esen ile başladı ve genel vokal tekniği çalışmalarını Yıldız İbrahimova ile yaptı. California Institute of the Arts’ta öğretim görevlisi olarak ve ödüllü caz vokalist Meltem Ege ile birebir çalıştı. 2016 İKSV İstanbul Caz Festivali’nin düzenlediği Genç Caz Yarışması’na katılarak Hacettepe’de kurdukları grup ile birlikte İstanbul Caz Festivali/Parklarda Caz etkinliğinde sahne alma hakkı kazandı. 2016 Eylül ayında caz efsanesi, piyanist Barry Harris’in Roma’da düzenlenen çalıştaya katıldı. 1 Mart 2017’de yapılan 13. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda birinci gelerek Nisan ayında Letonya’da düzenlenen Riga Jazz Stage yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı ve yarı finale yükseldi. Türk Armoni Yıldızları Orkestrası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ile Ankara’da Cemal Reşit Rey İzzet Baysal Gençlik Orkestrası ile Balıkesir, Samsun ve Bolu’da konserler verdi. “Cazda Genç Soluklar” projesi kapsamında Kasım 2018’de Cemal Reşit Rey Caz Orkestrası ile konser verdi. 4 Nisan 2019’da Riga Jazz Stage yarışmasında finale kaldı ve halk oylamasında birinci oldu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından Haziran 2019’da mezun olmuştur. Kendi aranjmanlarını yaptığı çoğunlukla caz standartlarından oluşan repertuvarıyla Ankara ve İstanbul’da konserler vermektedir.

Burak Karaağaç, kontrbasçı

Amerika’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Brezilya’dan Türkiye’ye dünyanın birçok ülkesinde düzenlediği masterclass, konser ve önde gelen uluslararası kontrabas yarışmalarında jüri üyeliğinin yanı sıra, sadece 2014-2019 yılları arasında öğrencileri ile birlikte katıldıkları kontrbas yarışmalarında kazandıkları 19 birincilik,7 ikincilik, 2 en iyi yorum ve 4 özel ödül olmak üzere 32 ödül ile yerel ve uluslararası basında büyük övgü ve ilgi toplayan Karaağaç, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından mezun oldu. Akademik kariyerine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsünde devam etti. Yüksek Lisans (Master) programını 2007 yılında, Sanatta Yeterlik (Doktora) programını 2010 yılında şeref derecesiyle bitirdi. 2011 yılında Polonya Karol Lipinski Müzik Akademisinde Kontrbas Eğitmenliği üzerine yurt dışı İhtisas (Post- Doc.) programını tamamladı. Yurda döndükten sonra doçentlik unvanı aldı. Kendisine 2012 yılında Dünya Kontrbasçılar Derneği tarafından en iyi çalıştırıcı sıfatı verildi. 2016 yılında yurt dışındaki başarılarından dolayı Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödüle layık görüldü. Hâlen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı ve Caz Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.