Duo Flüt & Şan - Piyano

4 Ekim 2013 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Klasik müzik

• J.Ibert:

Jeux

• M.Ravel:

Daphnis et Chloé (alıntı)
Pavane pour une infante défunte
Pièce en forme d’Habanera
La Flûte Enchantée (alıntı - Shéhérazade)

Zerrin İpek Avenk, flüt

Zerrin İpek Avenk, 1972 yılında Ankara’da doğdu.1978’den 1993’e kadar İzmir’de yaşadı.5 yıl İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesinde ve ilk senesi trompet bölümünde, son 4 senesi flüt bölümünde olmak üzere, 5 yıl 9 Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarında öğrenim gördü. 1992-1993 yıllarında Nice şehrinde Alain Marion, Philippe Pierlot ve Pierre Yves Artaud ile yaptığı stajlardan sonra, Fransa’da öğrenimine devam etmeye karar verdi.

1997 yılında oda müziği dalında, Paris Belediye Konservatuvarları birincilik ödülüyle, (premier prix) Dimitri Saroğlu’nun sınıfından mezun oldu.

Frédéric Hochain, Catherine Cantin,François Veilhan ve François Xavier Roth ile çalıştıktan sonra, 1998’de, yan flüt dalında, oy birliğiyle Müzik Eğitimi Sertifikası (C.F.E.M - Certificat de Formation d’Etude Musicale) almaya hak kazandı.

Yüksek bölümde Marine Perez ve Hubert de Villèle ile çalışmalarına devam etti ve 2000 yılında Marne La Vallé Noisiel Devlet Müzik Okulundan Müzikal Eğitim Diploması ile mezun oldu. (Diplome d’Etude Musicale/D.E.M)

İpek Avenk, 1999’da Brüksel Kraliyet Konservatuvarı Yan Flüt Bölümüne kabul edildi, Mayıs 2002’de flüt mezuniyet sınavını geçerek ve 2003’te de ek dersleri tamamlayarak yan flüt dalında yüksek diploma, solfej ve oda müziği dallarında birincilik ödülleri, (premiers prix) müzik tarihi dalında ise ikincilik ödülü diplomalarını almaya hak kazandı. Brüksel Kraliyet Konservatuvarında flüt öğretmeni Jean Michel Tanguy, oda müziği öğretmeni ise Muhittin Durruoglu’dur.

Avenk, flüt eğitimi ile aynı anda Opera - Şan bölümünde devam ederek, 2003 yılında Paris Belediye Konservatuvarında, 5 yılı Roger Soyer ile ve 1 yılı Gael de Kerret ile toplam 6 yıl eğitim gördükten sonra, şan dalında (C.F.EM) Müzik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanmıştır.

2004 yılında küçük yaştaki çocukların müzik eğitimiyle ilgili bir senelik formasyon yapmıştır.

Sanatçı, ses alanındaki eğitimini, Bobigny Devlet Müzik Okulu yüksek bölümünde, Robert Expert ve Brigitte Bourmault’un sınıfında, haziran 2009’da tamamlamıştır. 2010’dan beri hem flüt hem şan repertuvarına yer veren resitaller vermektedir.

1998 ve 2000 yıllarında genç orkestraları eşliğinde Bach’in flüt konçertolarını ve 2008 de yine orkestra eşliğinde Bellini’den bir aryayı solist soprano olarak yorumlamıştır. Ayrıca Türk müziği ve jazz füzyon dallarında da çalışmalar yapmış, çeşitli Avrupa ülkelerinde konserler vermiştir.

Yann Ollivo, piyano

Yann Ollivo, 1972 yılında Paris’te doğdu. 8 yaşında piyano çalmaya başladı. St. Maur Devlet Konservatuvarı piyano ve oda müziği bölümlerinden mezun oldu.

1984 ile 1996 yılları arasında (CNSM ) Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’in solfej, armoni, kontrpuan, piyano eşlik, füg ve form, korist ve solist şan şefliği bölümlerinden mezun oldu.

1993’ten 1999’a kadar CNSM’de eşlikçi piyanist olarak görev aldı.

1995’te Strasbourg Musica Festivalinde Gualtiero Dazzi’nin «La Rose d’ Ariane» isimli operasında korepetitör ve şan şefiydi.

1997’de Paris Théâtre du Châtelet de ve Montpellier Festivalinde piyano eşliği ile konserlere katıldı.

1998’de piyano eşliği öğretmenliği sınavını kazandı.

5 cd çıkaran “Sorties d’Artistes” grubunda piyanist ve aranjör

olarak yer aldı.

1999 ve 2002 Long-Thibaud yarışması resmi eşlikçisidir.

2001’de CNSM’de deşifraj dersleri verdi.

2002’de 3 cd çıkaran « Sirba Octet » grubuna katıldı.

2009’dan beri CNSM’de piyano eşlik bölümü öğretmenidir.

2010’da Münih Korosu ve 2 piyano için Brahms’ın Alman Requiem’ini düzenledi ve Prinzregententheater isimli salonda seslendirildi.
Şan şefi ve korepetitör olarak Radio-France Orkestrası, Ensemble Intercontemporain, Théâtre du Châtelet, Prades Festival ve Akademisi ve Long-Thibaud yarışması gibi çok prestijli kurumlarda Armin Jordan, Pierre Boulez, Kurt Masur, Seiji Osawa, Lawrence Foster, Scott Sandmeier, Arto Noras, Frans Helmerson, Andras Adorjan, David Grimal ve daha birçok müzisyen ile birlikte çalışmıştır.