Dördüncü Türkiye Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü’ne NDS’nin Katılımı

9 Ekim 2019 tarihinde NDS L2 sınıfından 38 gönüllü öğrenci, Türkiye’nin Fransa Büyükelçiliği ile Fransız Enstitüsü tarafından düzenlenen Dördüncü Türkiye Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü’nün lisedeki sürecini izlemekle görevli iki Medyatek sorumlusunun düzenlediği ilk toplantıya katıldı.

Bu yıl lise öğrencilerinden her biri; biri roman, ikisi çizgi roman ve diğeri bir tiyatro piyesinden oluşan gençlere yönelik dört kitap okumaktan sorumlu olacaklar. İki kitabın finale kalacağı seçim süreci ise gelecek ocak ayında gerçekleşecek.

Öğrenciler deneme niteliğindeki bir münazara esnasında en iyi konuşmacıyı seçecekler. Bu öğrenci, 19 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek ulusal münazara süresince Notre-Dame de Sion’un renklerini temsil edecek. Münazaranın sonuçları ertesi gün İstanbul’daki Fransız Sarayı’nda gerçekleşecek bir törenle duyurulacaktır.