Derin Günenç, NDS Lisesi öğrencisi ama aynı zamanda geleceğin rüzgâr sörfü şampiyonu

İstanbul Notre Dame de Sion Lisesinin gurur duyduğu öğrencilerinden biri de geçen yıl okula başlamış olan sörfçü Derin Günenç oldu.

2013-2014 eğitim yılında Hazırlık A sınıfında bulunan Derin, üç yıldır Galatasaray Yelken Kulübü’nün rüzgâr sörfü kategorisinde yarışmalara katılmaktadır.

İtalya’nın Garda Gölü’nde gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda 34.’lük elde eden Derin Günenç, Haziran’da Yunanistan’daki Varkiza Grand Prix’yi de “Kızlar”da 3.’lük derecesi ile tamamladı.

Derin, 16-28 Ağustos 2014 tarihlerinde Çin’in doğusundaki Nanjing’de gerçekleştirilen Olimpik Gençlik Oyunları’nın ikinci turunda yelken sınıfında Türkiye’yi temsil eden tek sporcu oldu. Yarışmayı 50 kız sporcu arasında 17. olarak bitirerek dikkatleri üzerine çekti.

Derin duygularını bizlerle şöyle paylaştı :

“Bu benim için büyük bir deneyim oldu, ben oraya gitmiş ve ülkemi temsil etmiş olmaktan gurur duyuyorum. Olimpik Gençlik Oyunlarında, hep bir bayram ve dostluk havası vardı. Tüm ülkelerden, hatta bahsini hiç duymadığım kültürlerden gelen insanlarla tanışma şansım oldu.

Çin’e gitmeden önce, Avrupa ve Dünya Techno 293 Şampiyonalarına katıldım ve Olimpik Gençlik Oyunlarına kadar her gün antrenman yaptım.

Ben Çin’de elde ettiğim sonuçtan memnun değilim, çünkü 17’inci olmaktan daha iyi bir sonuç elde etmem mümkündü. Ancak rüzgâr yeterli değildi ve sonucumu düzeltmek için yeterli bir mücadele içine giremedim.”

Ben diğer Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına da katılacağım ve umarım 2016 Olimpiyatlarına gitme fırsatını da bulurum.»

Değerli sporcumuza içtenlikle tebrik ediyoruz.