Çevre Kulübü Erozyon Eğitimi

Burcu Arık, Prof. Dr. Koray Haktanır

16.30 – 16.45 Sertifika Paylaşımı
Burcu Arık, Prof. Dr. Koray Haktanır, Hande Gündüz, Ayşe Yazar

İstanbul Genç TEMA Liseler, Yavru TEMA’lara sahip çıkarak eğitim desteği vermek amacıyla; Özel MEF Lisesi, TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Özel Amerikan Robert Koleji, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, F.M.V. Ayazağa Işık Lisesi, VKV Koç Özel İlköğretim Okulu Lisesi ve Marmara Koleji’nden 65 Genç TEMA Liseli, 12 Kasım 2011 tarihinde Özel Amerikan Robert Koleji’nde TEMA Vakfı Eğitim Bölümünün desteğiyle Prof. Dr. Koray Haktanır’dan “Toprak” konusunu ve Prof. Dr. Gelengül Haktanır’dan “çocuklarla hangi tür çalışmaların daha etkili olabileceğine” dair bilgiler aldılar. Eğitim esnasında öğrencilerin kaynaşması, Yavru TEMA için ne yapabileceklerine dair grup çalışması, bahçede gözlem ve gezi gibi faaliyetlerde bulunuldu. Eğitime katılan öğrencilere katılım sertifikaları verildi.

SONUÇ:

Eğitim alan öğrenciler yakın çevrelerindeki Yavru Tema okullarında toprağın önemi ve erozyon konulu bir eğitim verecektir. 4.ve 5. Sınıf düzeylerine verilecek olan eğitimin süresi 40 dakika olarak belirlenmiştir.

Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Çevre Kulübü öğrencilerinin Eğitim verecekleri İlköğretim okulları:

Mecidiye İlköğretim Okulu
Hüseyin Avni Kurşun İlköğretim Okulu