Çevre Kulübü Arslanbey İlköğretim Okulu Ziyareti

İngilizce şarkı -bulmaca –dans- çizgi film

13.00-İstanbul’a Hareket

Etkinlik Raporu

TEMA Vakfı ile birlikte yürütülen ve 2008-2009 öğretim yılında başlatılan Sultaniye Köyü Kalkındırma projesinin ikinci ve son yılında okulumuz Notre Dame De Sion Fransız Lisesi 15 Nisan Perşembe günü 12 çevre kulübü öğrencisi ve bir öğretmen ile İzmit Arslanbey İlköğretim okulunu ziyaret etmiştir.

Saat 10.30 da öğrencilerin sıcak karşılaşmaları ve fotograf çekiminden sonra konferans salonunda 3.4.ve 5. sınıflara yönelik Küresel Isınma ve Etkileri konusunda sunum yapılmıştır.

İlk önce öğrencilerimiz; Atatürk İlkeleri- Devrimleri ve Atatürk’ün Çevreye bakışını anlatmıştır. Bu sunumda öğrencilere; Atatürk İlkelerinin isimlerinin içinde bulunduğu poşetten seçtikleri ilkeler ve devrimler konusunda ne bildikleri sorulmuştur.

Bugün bu ülkede rahatça yaşamayı, okuyabilmeyi kısaca sahip olduğumuz pek çok değerin Atatürk’ün devrimleri sayesinde gerçekleştiği vurgulanmıştır. Ayrıca Atatürk’ün iyi bir lider, önemli bir devlet adamı, askeri deha olmasının yanı sıra doğa tutkunu olduğu anılarından örneklerle açıklanmıştır.

İkinci öğrenci grubumuz; Gezegenler- Güneş Sistemi ve Dünyamız konusunu oyun şeklinde sunmuştur. Kulüp öğrencileri tek tek kendi elleriyle gezegenleri gösteren tişörtler hazırlamıştır. Çocuklara sorular sorulmuş, öğrencilere bildikleri gezegenlerin tişörtleri hediye edilmiştir. Daha sonra tüm öğrencilerin katılımı ile canlandırma yapılmış, dans edilmiş ve okulun bahçesine dikilmesi için 10 adet fidan hediye edilmiştir.

Küresel Isınma konusunda ise; gelecek kuşaklar olmayacakmış gibi sürdürdüğümüz tüm davranışlarımızı değiştirmemiz gerektiği ve doğaya karşı duyarlı olmamızın önemi vurgulanmıştır. Bu sunumda ilkönce; Küresel ısınmanın Dünya’da ve Türkiye’de olan etkilerinden bahsedilmiş ve alınması gereken önlemler üzerinde özellikle durulmuştur.

Son olarak; öğrencilerle ‘’adam asmaca oyunu’’ oynayarak bazı nesli tükenen hayvan türlerini bulmaları istenmiş ve bu hayvanların nerelerde yaşam imkanı buldukları , hayvanların resimleri Dünya haritasına yerleştirilerek öğretilmeye çalışılmıştır. Etkinliğe katılan çocuklara kalem dağıtılmış, Dünya Fiziki ve Türkiye Fiziki Duvar haritası Arslanbey Okulu’na hediye edilmiştir.

Öğrencilere süt ve kek dağıtıldıktan sonra etkinliklere bahçede devam edilmiştir. Okul ihtiyacı olan bazı test kitapları, kütüphane için kitaplar, yabancı dil kitapları ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldıktan sonra saat 13.00’te İstanbul’a dönmek üzere yola çıkılmıştır.

Ziyaretimiz boyunca bize yardımcı olan TEMA temsilcisi Sn Songül Tanrıverdi ve Arslanbey İlköğretim Okul İdaresi ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Basından....