Çello - Piyano ikili

Cello Sonate

Clair De Lune

JÜLİDE ALPERGİN

1983 yılında Belçika’da doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına yarı zamanlı öğrenci olarak girdi. 1995 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tam zamanlı öğrenci olarak Prof. Dr. Reşit Erzin ile çalışmalarına başladı.

2003 yılında Prof. Dr. Reşit Erzin tarafından kurulan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı viyolonsel öğrencilerinden oluşan, ‘Çellistanbul’ adlı 12 kişilik viyolonsel grubuna dahil oldu. Bu proje kapsamında İstanbul içinde ve dışında pek çok konser verdi. 2005 senesinde, Atatürk Kültür Merkezinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde, E. Elgar Çello Konçertosu’nu seslendirdi. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında yüksek lisans eğitimine başladı.

2007-2008 öğrenim yılının bahar döneminde, Erasmus öğrenci değişim programı ile yüksek lisans eğitimi için, Brüksel Kraliyet Konservatuvarına (Conservatoire Royal de Bruxelles) gitti. Bu dönem içerisinde; 2006 yılında Avrupa’nın en iyi solisti seçilen çellist Marié Hallynck’ den çello eğitimi, Jacques Dupriez’den oda müziği eğitimi aldı ve Patrick Davin ile de orkestra derslerini sürdürdü. Bruxelles Kraliyet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan, Patrick Davin yönetimindeki 32 çellisten oluşan toplulukla konserler verdi. Aynı dönemde, Roger Bausier yönetimindeki, Brüksel Flarmoni Orkestrasında görev aldı. 2008 senesinde yüksek lisans eğitimini pekiyi derece ile tamamladı.

2010 ve 2011 senelerinde İtalya,Tiyo’da (Uluslararası Gençlik Senfoni Orkestrası) grup şefi olarak görev aldı.

ORÇUN ORÇUNSEL

1985 yılında İstanbul’da doğan Orçun Orçunsel, henüz 4 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında ilk piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra Zeynep Yamantürk ile çalışarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümünden -iki defa sınıf atlayarak- 2004 yılında mezun oldu.

Kompozitör Ali Darmar ve Devlet Sanatçısı Piyanist Prof. Dr. Ayşegül Sarıca ile çalışan Orçunsel, ayrıca dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich, Thomas Yee ve Hanry Faures’in atölyelerine katılmış ve bu sanatçıların büyük takdirini kazanmıştır. Birçok uluslararası yarışmada dereceler alan sanatçı, özellikle Bach’ın eserlerine yaklaşımıyla ilgi çekti ve bestecinin Passacaglia & Fuga do minör eseri ile Maurice Ravel’in “La Valse-Poeme choregraphique” eserini piyanoya uyarlayarak İdil Biret, Karl-Heinz Kammerling, Stephen Kovacevic gibi dünyanın önde gelen sanatçılarından övgüler topladı. Aktif olarak resitaller veren sanatçı, Borusan Filarmoni Orkestrası başta olmak üzere Cemal Reşit Rey Senfoni, Filarmonia İstanbul, Sinema Senfoni, Şişli Senfoni gibi çeşitli orkestralarda piyanist olarak görev almaktadır. 2007 yılında Avusturya Liseliler Vakfı Bursu ile Salzburg yaz akademisine giderek Karl-Heinz Kammerling ile çalışmıştır.

İlk beste çalışmalarına 8 yaşında başlayan sanatçı, 18 yaşına kadar bu yönde kendini geliştirmiş; bu süre içerisinde, 4 Senfoni; “Fırtına” ve “Düş Oyunu” isimli iki opera, 8 yaylı Kuartet, 6 piano, 3 keman sonatı; 100’ün üzerinde oda müziği ve solo çalgı eseri, Requiem başta olmak üzere büyük orkestra, solistler ve koro için 6 eser bestelemiştir. Halen dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleşen birçok konser için beste ve düzenleme yapmakta, kısa film müzikleri bestelemektedir. Mezun olduktan sonra şeflik çalışmalarına Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Gürer Aykal ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans programında başlamış, 2007 yılında İzmir Dokuz Eylül Senfoni Orkestrasını yönetmiş, aynı yıl Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrasının Muhsin Ertuğrul Sahnesinde perde açan Yalçın Tura’nın “Leyla ile Mecnun” Operasında şef yardımcılığını üstlenerek temsillerden bazılarını yönetmiştir. Sanatçı, 2011 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının davetiyle Genç Şefler Haftası Konserinde orkestrayı yönetmiştir.

2008 yılında Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrasının şef yardımcılığına getirilen Orçunsel halen, aynı yıl İstanbul’da kurduğu Orkestra’Sion’un daimi şefliğini ve genel sanat yönetmenliğini yapmaktadır.