Can Okan, piyano

4. The Night’s Music

5. The Chase

Ara

• Hector Berlioz: Symphonie fantastique, Op. 14 (Piyano için düzenleme: Franz Liszt)

1. Rêveries, Passions

2. Un bal

3. Scène aux champs

4. Marche au supplice

5. Songe d’une Nuit du Sabbat

CAN OKAN :

25 Mart 1986 tarihinde İstanbul’da doğdu. Beylerbeyi Lütfi Erçin İlkokulundaki öğrenciliği döneminde, 1994 yılında Meliha Doğuduyal ile piyano eğitimine başladı. 1997’de MSGSÜ Devlet Konservatuvarına girdi ve Prof. Metin Ülkü’nün öğrencisi oldu.

Eğitimi süresince, çağdaş Türk bestecilerinden Özkan Manav, Mehmet Nemutlu ve daha birçok genç bestecinin piyano için yazdığı eserlerin ilk yorumlamalarını gerçekleştiren Can Okan, orkestra eşliğindeki ilk konserini, Prof. Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasıyla 2005 yılında verdi. Bu yıldan itibaren MSGSÜ Devlet Konservatuvarında almakta olduğu piyano eğitimiyle beraber, Prof. Gürer Aykal’dan orkestra şefliği eğitimi de almaya başlamıştır.

Can Okan, 12 ve 13 Aralık 2007 tarihlerinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasını yöneterek, orkestra şefi olarak ilk konserini vermiştir. İdil Biret, Dmitri Alexeev, Emanuel Ax, Arnulf von Arnim, Claudius Tanski gibi ünlü piyanistlerin düzenlediği ustalık sınıflarında aktif katılımcı olarak yer almıştır.

Prof. Metin Ülkü ile Piyano Ana Sanat Dalındaki yüksek lisans çalışmalarını ve Prof. Gürer Aykal ile orkestra şefliği bölümündeki lisans öğrenimini 2008 yılında tamamlayan Can Okan, 2009-2011 yılları arasında Stockholm Royal College of Music’de Orkestra Şefliği Anasanat Dalında gördüğü yüksek lisans öğrenimi süresince Daniel Harding, Jan Risberg, B. Tommy Andersson gibi orkestra şefleri ile çalışmış ; İsveç’te birçok orkestra ile konser vermiştir.