B.E.G. Trio

17 Mayıs 2012 19:30

Davetiye için burda tıklayın.

Klasik müzik

B.E.G. Trio

2009’da kurulmuş olan B.E.G. Trio, ülkemizde akademisyenlerin bir araya gelerek oda müziği yapma keyfini dinleyicilerle paylaşmak için oluşturdukları toplulukların hoş bir örneğidir.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olan Gülnare Şekinskaya, yine aynı üniversitede araştırma görevlisi ve Borusan Filarmoni Orkestrası viyola grup şefi olan Beste Tıknaz ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası üyesi olan Evrim Güvemli’den oluşan topluluk, akademik kariyerlerinin yanı sıra birlikte konserler de veriyor.

Topluluk bu konserinde, viyola sanatçışı Beste Tıknaz yerine, Macar kemancı Ildiko Zsuzanna Moog ile sahnede olacak.

İlk bölümünü E.Chausson ve N.W.Gade’den eşsiz tınıların oluşturduğu konserin, final bölümünde ise I. Stravinky’nin SUITE from “L’HISTOIRE DU SOLDAT” adlı eserinin trio versiyonunu dinleyeceğiz.

Keman : Ildiko Zsuzanna MOOG

Klarnet: Evrim GÜVEMLİ

Piyano: Gülnare ŞEKİNSKAYA

Program:

• E. Chausson Poème - Keman ve piyano, op.25
  • N. W. Gade Fantasistykker - Klarnet ve piyano, op.43

1-) Andantino con moto

2-) Allegro vivace

3-) Ballade

4-) Allegro molto vivace

• I. Stravinsky Süit - “ L’Histoire du Soldat ”
    Klarnet, keman ve piyano

1-) Marche du soldat

2-) Le violon du soldat

3-) Petit concert

4-) Tango-Valse-Rag

5-) Danse du diable

ILDİKO ZSUZSANNA MOOG - KEMAN

Ildiko Zsuzsanna Moog 1944 yılında, Macaristan’ın Diosgyör kentinde doğdu.Müziğe 6 yaşında Arpad Vig’den keman dersi alarak başladı.
Bekestarhos Kodaly Müzik Okulunda ve Budapeste Bela Bartok Konservatuvarında, Denes Kovacs & Ilona Halasz gözetiminde eğitim gördü. Çok genç yaşta, Budapeste Radyo Senfoni Orkestrasında keman sanatçısı olarak çalıştı.

Genç yaşında kazandığı ödüller sonrasında,"üstün yetenek’’ kabul edildi ve Almanya’nın Detmold şehrindeki Kuzeybatı Alman Müzik
Akademisinde, burslu olarak Prof. Tibor Varga’dan öğrenim görerek pekiyi derece ile bitirdi.

"Deutsche Bachsolisten’’ topluluğu ile şef Helmuth Winschermaan yönetiminde dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler verdi.
Münih Senfoni Orkestrasında başkemancı olarak ve bir sene de Münih Devlet Operasında, grup şefi olarak çalıştı.
Münih’te, Bell’Arte Yaylı Çalgılar Dörtlüsünü kurdu.Oda müziği sanatçısı olarak pek çok radyo yayınında çaldı ve konserler verdi.

Uluslararası pek çok yarışmalarda ödüller kazandı;
Budapeste Leo Weiner Oda Müziği ödülü(1970)
Münih ARD Keman ve Piyano ikilisi ödülü(1971)
Belgrad Uluslararası Oda Müziği ödülü (1973)

Carlos Kleiber, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Wolfgang Savallisch, Nello Santi, Karl Böhm gibi şeflerle çalıştı.
1985 yılında, başkemancı olarak Almanya’da Freiburg Filarmoni orkestrasında görev aldı.
1989 yılından itibaren, profesör olarak, Freiburg Müzik Yüksek Akademisinde keman ve orkestra dalında dersler verdi.
İsviçre’nin Sion ve Tayvan’ın Taipeh şehirlerinde sürekli olarak Masterclass kursları verdi.
Halen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Opera ve Balesinde başkemancı olarak aynı zamanda 19 Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarında profesör olarak görev yapmaktadır.

EVRİM GÜVEMLİ – KLARNET

1993 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında klarnet çalışmalarına Oktay Bağırov ile başlayan Evrim Güvemli, Rotary Kulübünün düzenlemiş olduğu “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında, 1998 yılında 3.’lük, 2000 yılında da 1.’lik ödülü kazandı.
Liseyi İTÜ Devlet Konservatuvarında bitirdikten sonra 2000 yılının yazında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin sınavlarına girdi ve tam burs kazanarak iki yıl boyunca Vladimir Zverev ile çalışma fırsatı yakaladı. Burada oda müziği çalışmalarına katıldı ve konserler verdi.

2002’nin yaz döneminde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının sınavlarını kazanarak, klarnet ve oda müziği çalışmalarına burada devam etti. Ulusal Fransız Orkestrasında solist, Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’te profesör olan Guy Dangain’in ve Pablo Casals Festivallerinin sanat yönetmenliğini yürüten Michel Lethiec’nin ‘Master Class’larında aktif olarak yer aldı.
2002 yılından bu güne kadar, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası, Orchestra’Sion Oda Orkestrası ve Orkestra İstanbul ile konserler verdi.

2004 Eylül ayında, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının açmış olduğu sınavı kazandı ve orkestra üyesi olarak çalışmalarına burada devam etti. İş Sanat, Avusturya Konsolosluğu, Galatasaray Üniversitesi, C.K.M., Strasbourg ve Konzerthaus Berlin’de, Paris’te, Debussy Konservatuvarında, Notre Dame de Sion’da orkestra, oda müziği konserleri ve resitaller verdi. Bununla beraber Mart 2008’de, ünlü şef Alexander Rahbari yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde “Deniz Sever Klarnet Konçertosu’nun” prömiyerini gerçekleştirmiştir. Ayşegül Kirmanoğlu ile sık sık çalışma fırsatı bulan Güvemli, halen çalışmalarına İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İ.Ü.Devlet Konservatuvarında doktora öğrencisi olarak devam etmektedir.

LNARE SEKİNSKAYA-Piyano

Gülnare Şekinskaya, piyano öğrenimine yedi yaşında Ivett Guvelis ile Azerbeycan Devlet Konservatuvarı Müzik Okulunda başladı.

1979 yılında Azerbeycan Devlet Konservatuvarına Prof.Dr. Ferhat Badalbeyli’nin öğrencisi olarak kabul edildi. 1984 yılında yüksek lisans, 1990 yılında doktora derecesini pekiyi dereceyle tamamladıktan sonra çalışmalarını Moskova Devlet Konservatuvarında Prof.Lev Naumov ile devam ettirdi.

1999 yılında Unesco-Türkiye tarafından projelendirilen, Türkiye’deki Dünya Kültür Mirasları Listesi konulu belgeseli için Nihal Yapalı ile beraber bestelediği müziklerin icrasını da yapan sanatçı, 1996 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.