Ayse Celasun ve Dmitry Rachmanov

29 Mayıs 2010 20:00

Davetiye için, buraya tıklayın.

Dört el piyano resitali

Dmitry Rachmanov, piyano

Ayse Celasun, piyano

* Debussy

> Antik Epigraf-Dmitry Rachmanov

> Küçük Süit-Ayşe Celasun

Rachmanov birinci,

Sayın Celasun ise ikinci bölümü yorumlayacaktır.

* Stravinsky :

> İlk Bahar Ayini

Celasun birinci, Rachmanov ise ikinci bölümü yorumlayacaktır.

Ayse Celasun:

Ayse Celasun, Istanbul Konservatuvarında Şive Onat’ın sınıfında beş yaşında başladığı piyanoya, burslu olarak gittiği Paris’te Ecole Normale de Musique’de Germaine Mounier’nin sınıfında devam etti.
Diplôme Superieur de Concertiste (üst derece konser piyanisti diploması) ile aynı zamanda Paris VIII Üniversitesinden Müzikoloji Lisansı aldıktan sonra öğretime ve başta Türkiye, Fransa, Almanya ve İtalya olmak üzere birçok ülkede konserler vermeye başladı.

1989 ile 1991 arasında New York Manhattan School of Music’de büyük Rus pedagog ve piyanist Arkady Aronov ile çalıştı .Paris’e dönerek eğitim ve konserlerine devam etti. Ayrıca Paris ve Münih’te Sergiu Celibidache ile orkestra yönetimi üzerine eğitim gördü.

Bir çok kez Clé d’Or ve Bölgesel Konkurlara jüri üyesi olarak davet edilen Ayşe Celasun halen Fransa’da Créteil Ulusal Konservatuvarında aktif öğretim görevlisi olarak çalışmakta olup iki senelik bir imkan sayesinde bir süredir Türkiye’dedir.

Dmitry Rachmanov:

Rusya’da doğan , Amerikalı piyanist Dmitry Rachmanov, halen Northridge’deki Kaliforniya Devlet Üniversitesinde piyano kürsü başkanıdır. Moskova’daki meşhur Gnessin müzik okulunda öğrenimini tamamlayan Dmitry Rachmanov daha sonra ABD’ye gitmiş ve Juillard Okulunda olgunluk ve master diplomalarını almıştır. Doktorasını ise New York’daki Manhattan School of Music’te tamamlamıştır. O zamandan beri solist ve konser solisti mesleğiyle öğretim görevliliğini başarıyla sürdürmektedir. Dmitry Rachmanov düzenli olarak İngiliz International Piano dergisine yazmaktadır.

Bir çok uluslararası ödüle sahip olan Dmitry, devamlı olarak New York, Kaliforniya ve 35 ten fazla ABD eyaletinde sahneye çıkmaktadır. Çin, Tayvan, Almanya, Ingiltere, Belçika, Kanada, Fransa, Portekiz, Avusturya ve Ukrayna, Hırvatistan ve Slovenya’da konserler vermiştir. Mayıs 2009’daki son Çin turnesinde, Dmitry Rachmanov, altı resital, bir çok master-class gerçekleştirmiş, Beethoven ve Prokofieff sonatları ve başka besteciler üzerine konferans bağlantılı konserler vermiştir.

Dmitry Rachmanov, Beethoven, Scriabine, Rachmaninov ve Tchaikovsky’nin eserlerinden oluşan CD’leri vardır. Prokofiev’in 6, 7 ve 8 nolu üç sonatının bulunduğu bir CD’si yeni piyasaya çıkmıştır. Meslektaşı Cullan Bryan ile birlikte yapacağı Beethoven’in dört el için piyano eserleri CD’si önümüzdeki sene Naxos tarafından piyasaya sürülecektir.

Bruxelles’de yayınlanan Le Soir gazetesi «Moskova ile Julliard eğitimlerinin sentezini başaran» bu «tartışma götürmeyen müzisyen» den övgü ve saygıyla söz etmiştir.

1997’de Nice-Matin gazetesi Rachmanov ile ilgili «metnin ciddiyetine ve zorunluluğuna yönelik keskin hatlı ve başdöndürücü bir teknik. Zeki, kurnaz ve renkli bir oyun» yorumunu yapmıştır.

Konser sırasında, yıllardır Türkiye’deki okuma olanağı olmayan
çocuklara burs sağlayarak eğitime katkıda bulunan Çağdaş
Yaşamı Destekleme Derneği etkinliklerinin tanıtıldığı bir stant
kurulacaktır.

Konser TRT Radyosu tarafından kayda alınacaktır.