Alena Kozlova, piyano

20 Şubat 2014 19:30

Klasik müzik

Davetiye için buraya tıklayın.

Piyano Yarışması İstanbul - Orchestra’Sion’un Birincilik Ödülünü Paylaşan Sanatçı

Alena Kozlova, piyano

Program:

• J.S.Bach : İngiliz Süit 6 BWV 811 D-minör
  • Ali Darmar : Prelude: 1, 2, 6

*** Ara ***

• R.Schumann : ‘Kreisleriana’ op.16

Alena Kozlova, piyano :

Alena Kozlova, 1979 yılında Ukrayna’nın Çerkassi kentinde doğdu . İlk piyano derslerini Çerkassi Müzik Okulunda, O. Ierusalimsky’den aldı. Bu okulda, 1998’de mezun olana kadar Profesör M. Grobmann ile çalıştı.
Sanatçı, eğitimi sırasında sayısız konserler verdi; birçok ulusal yarışmaya katıldı ve çeşitli ödüller kazandı.

1998 yılında, Ukrayna’nın Kiev Çaykovski Müzik Üniversitesinde, Profesör V. Kozlov’un sınıfında çalışmalarına başladı. 2003 yılında ’Uzman’ unvanıyla mezun oldu.

Alena Kozlova, bu dönemde N. Neuhaus Piyano Yarışmasında ve S. Taneyev Oda Müziği Yarışmasında ulusal ve uluslararası ödüller kazanmaya devam etti.

Alena , 2009’da Bern Sanat Üniversitesinde Profesör Tomasz Herbut’un öğrencisi oldu. İsviçre’deki eğitimi sırasında, Uluslararası Paderewski Piyano Yarışması’na, ( Polonya, 2010 ) Kurt Leimer’in Piyano Yarışması’na, (İsviçre, 2011) ve JS Bach Uluslararası Piyano Yarışması’na (Würzburg , Almanya 2013) başarılı bir şekilde katıldı.

Alena sık sık Ukrayna’da ve İsviçre’de festivallere davet edilir. 2012 yılında, Çerkassi Filarmoni Orkestrası ile Rachmaninoff’un 1 No’lu Piyano Konçertosunu çaldı.
2010 ve 2011 yıllarında Alena, sanatını Bern’de gerçekleştirilen F. Chopin Festivalinde icra etti.

Sanatçı, düzenli olarak solo resitaller ve oda müziği resitalleri vermektedir.
Alena Kozlova, son olarak geçenlerde düzenlenen İstanbul - Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü paylaşmıştır.
Halen Bern’de yaşayan Alena, solo piyano dalında yüksek lisansını tamamlamak üzeredir.