A. Kaspersma, soprano - Ö.Cebeci, piyanist

2 Aralık 2014 19:30

Biletler (20TL) , konser başlamadan bir saat önce Notre Dame de Sion Fransız Lisesi girişinde satışa sunulacaktır.

Konserin tüm geliri, Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne bağlı çalışan, Tarlabaşı semti sakinlerine psikolojik, sosyal ve eğitsel destek sağlamayı amaç edinmiş olan Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne bağışlanacaktır

Anderske Kaspersma, soprano

Önder Cebeci, piyanist

Program:

• Johann Sebastian Bach, Mein gläubiges Herze
    ( “Also hat Gott die Welt geliebt” BWV 68 den seçmeler)
  • Gabriel Fauré, Mélodies’den seçmeler

Au bord de l’eau
Automne
Chanson d’amour
Les Roses d’Ispahan
Notre Amour

• Peter Cornelius, Weihnachtslieder Op. 8

Christbaum
Die Hirten
Die Könige
Simeon
Christus der Kinderfreund
Christkind

• Francis Poulenc, Airs Chantés

Air romantique
Air champêtre
Air grave
Air vif

• Adolphe Adam, Cantique de Noël

Anderske Kaspersma, soprano

Anderske Kaspersma 2005 yılında Lahey Kraliyet Konservatuvarında klasik müzik ve şarkı dalında yüksek lisans yaptı. Diane Forlano, Barbara Pearson ve Axel Everaert’in yanında eğitim aldı. Eğitimini İstanbul’da Ayşe Sezerman ile sürdürdü. Charlotte Margiono, Nancy Argenta ve Barbara Hannigan’ın ders verdiği ustalık sınıflarına katıldı.

Önceki yıllarda, Henry Purcell’in ’’Dido and Aeneas’’ adlı eserinde Belinda’yı, ’’Fırtına’’ ’da Ariel’i ve King Arthur’de Philidel’i oynadı. Ayrıca, Reinbert de Leeuw yönetimindeki Ulusal Gençlik Orkestrası’nın Yaz Okulu’nda Louis Andriessen’in Vermeer Operası’nın yazılışına katıldı.

2004 yılında, Sonnevanck gençlik tiyatrosuyla birlikte, Daan Manneke’nin bestelediği Hans Christian Andersen’in peri masalına dayalı «Snowqueen» operasıyla Hollanda’da turneye çıktı.
Orada, elli farklı tarihte, başrolü seslendirdi.

Lahey’de Persephone Operası ve Utrechtse Müzik Akademisi ile işbirliği içinde, Verdi’nin Rigoletto’sunda Gilda’yı seslendirdi.

2006 yılında, Hollandalı Symfonia orkestrasıyla Hamburg’daki Alleetheater’da Saraydan Kız Kaçırma operasındaki Konstanze’yi seslendirdi.

2007 ve 2008 ilkbaharlarında, yine Hollandalı Symfonia orkestrasıyla «La cuisine d’orchestre» ’deki başrol olan Baron’u kendisi ortaya çıkartarak seslendirdi.

2008 yılında, İstanbul İKSV Tiyatro Festivali’nde , Genco Gülan’ın yönettiği Yen! adlı çağdaş eserin yer aldığı (Galata Perform)’da sopranoluğa başladı.

2009 yılında, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda piyanist Evren Büyükburçlu Erol ile bir resital verdi.

Aynı yıl, her hafta Rumeli Hisarı’nda yönettiği ve sadece kadınlardan oluşan bir koro olan İstanbul International Chamber Choir (İstanbul Uluslararası Oda Korosu)’nu kurdu.

İstanbul Çamlıca’da (2010 ve 2011) uluslararası bir okulda müzik öğretmeni olarak çalıştı ve Pamuk Prenses, Kül Kedisi ve Güzel ile Hayvan adlı öyküleri küçük müzikal oyunlar hâlinde sahneledi.

2012 yılından beri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Lied ve dil provacısı olarak çalışmakta olup, piyanist Önder Cebeci ile de bir duo oluşturmuştur.

Önder Cebeci, piyanist

1980 yılında İstanbul’da doğan Önder Cebeci, on yaşında Ayça Gök
Dunnigan ile ilk başladığı piyano çalışmalarına 1997 yılında Prof.
Metin Öğüt ile devam etti.

1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarına girerek Yrd. Doç. Hülya Ardıç’ın öğrencisi oldu. Okul içinde verdiği çeşitli konserlerin yanısıra, 2004 yılının Ağustos ayında Hollanda’nın Groningen şehrinde yapılan «Peter de Grote» Müzik Festivali’nde Prof. Rian de Waal’in masterclass öğrencisi oldu. 2006 nyılının Ocak ayında soprano Leyla Pekin ile Avusturya Kültür Ofisi’nde «Lied ve Aryalar» konseri verdi.

2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yrd.Doç.Hülya Ardıç ile yüksek lisans çalışmasını bitiren Önder Cebeci, M.S.G.S.Ü.

Devlet Konservatuvarında sanatta yeterlik öğrencisi olup, aynı kurumda opera ve bale bölümlerinde eşlik dersleri vermektedir.