9.Sınıfa Doğrudan Geçiş Sınavı ve Kayıt Süreci

İstanbul’da bulunan Fransız Liselerinin Kurum Yönetmelikleri uyarınca Küçük Prens, Neslin Değişen Sesi, Yeni Nesil 2000 Ortaokullarını bitiren ve LGS’ye giren öğrenciler, ilgili liseler tarafından ortak yapılacak Fransızca ve Türkçe (Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı) Yeterlilik (9. Sınıfa Doğrudan Geçiş) Sınavlarında başarılı olmaları durumunda, kontenjan dahilinde, aşağıda belirtilen kriterlere göre sıralanarak bu liselerin 9. sınıflarına kayıt için asil veya yedek listelerde yer alırlar.

Bu yıl sınav merkezi olarak Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi belirlenmiş olup sınava kayıt, sınav tarihleri, sınav sırasında alınacak önlemler vs. ile ilgili tüm açıklamalar ilgili okulun internet sitesinde yapılacaktır.
Sınav başvuruları 5-12 Haziran tarihleri arasında aynı okula yapılacaktır.

Sınavlar Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı yazılı, Fransızca sözlü ve yazılı olarak yapılacak olup uygulama Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Hazırlık sınıfı, Yeterlilik sınavı ve sınıf geçme esasları doğrultusunda 24-25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Sınavlarda başarılı sayılmak için belirtilen her iki dersten de 70/100 almak zorunludur.

Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler sıralanırken,

adaya öncelik verilir.

Okulumuzun 9. sınıfa Doğrudan Geçiş kontenjanı 16 öğrenci olarak belirlenmiştir.

Sınav sonuçları öncelikle sınav merkezi okul tarafından açıklanacak, ardından okulumuzun belirlemiş olduğu kontenjana göre Notre Dame de Sion 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş asil ve yedek listeleri internet sitemizde duyurulacaktır.

9. Sınıfa Doğrudan Geçiş Asil Liste kayıtları 17 Temmuz Cuma günü, Yedek Liste kayıtları 20 Temmuz Pazartesi günü yapılacaktır.

Sonuçlar açıklandıktan sonra daha detaylı bilgi verilecektir.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail