9.Sınıfa Doğrudan Geçiş Sınavı Başvuruları ve Kayıt Süreci

Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Michel ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri’nin 9. sınıflarına doğrudan geçiş sınavı 20, 21, 22 Haziran 2022 tarihlerinde Saint Benoît Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek aday öğrenciler, Küçük Prens Orta Okulu, Neslin Değişen Sesi Orta Okulu ve Yeni Nesil 2000 Orta Okulu 8. sınıfını tamamlayıp 5 Haziran 2022’ de yapılacak olan LGS ‘ye girecek olan öğrencilerdir.

Fransız Liseleri 9. sınıfa doğrudan geçiş sınavı başvuruları Mayıs ayında yapılacaktır.

Sınavla ilgili konuları başvuru merkezi okulun internet sitesi üzerinden takip ediniz.

SINAV ESASLARI HAKKINDA

Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler sıralanırken,

KAYIT SÜRECİ

Okulumuzun 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 9. sınıfa doğrudan geçiş kontenjanı 20 öğrenci olarak belirlenmiştir.

30 Haziran 2022 Perşembe günü LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınav merkezi okul tarafından sınava giren tüm öğrencilerin Fransızca ve Türkçe sınavlarının puanları, Fransızca ve Türkçe sınavlarından en az 70 puan alan öğrencilerin LGS puanlarına göre sıralaması yayınlanacaktır.

Ardından her okul asil ve yedek listesini yayınlayacaktır.

9. Sınıfa Doğrudan Geçiş Asil ve Yedek Liste kayıtları 1 Temmuz Cuma günü yapılacaktır.

9. Sınıflar için 2022-2023 Eğitim-öğretim yılı ücretleri ve ödeme planı için tıklayınız. 01-30 Haziran 2022 ibaresi kayıt anında peşinat olarak okunmalıdır.

Bu kayıt süreci ön kayıt- kayıt yöntemiyle hazırlık sınıflarına yapılan kayıt sürecini ve kontenjanını etkilememektedir.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail