9.Sınıfa Doğrudan Geçiş Sınavı Başvuruları ve Kayıt Süreci

Notre Dame de Sion, Saint Benoit, Saint Michel ve Sainte Pulchérie Fransız Liseleri’nin 9. sınıflarına doğrudan geçiş sınavı 16-17-18 Haziran 2021 tarihlerinde Saint Michel Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek aday öğrenciler, Küçük Prens Orta Okulu, Neslin Değişen Sesi Orta Okulu ve Yeni Nesil 2000 Orta Okulu 8. sınıfını tamamlayıp 6 Haziran 2021 de yapılacak olan LGS ‘ye girmiş olan ve LGS puanı olan öğrencilerdir.

Fransız Liseleri 9. sınıfa doğrudan geçiş sınavı başvuruları aşağıda adres üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.
Sınav başvuru adresi: sinav_basvuru@sm.k12.tr

16 Haziran 2021 saat 8:45’de : Fransızca (yazılı)
17 Haziran 2021 saat 8:45’de : Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı (yazılı)
18 Haziran 2021 saat 8:45’de : Fransızca (sözlü)

Sınavla ilgili konuları başvuru merkezi okulun internet sitesi üzerinden takip ediniz.

SINAV ESASLARI HAKKINDA

Her iki sınavda da başarılı olan öğrenciler sıralanırken,

Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin 9. sınıfa doğrudan geçiş kontenjanı 20 öğrencidir.

Sınav sonuçları öncelikle sınav merkezi okul tarafından açıklanacak, ardından okulumuzun belirlemiş olduğu kontenjana göre Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 9. Sınıfa Doğrudan Geçiş asil ve yedek listeleri internet sitemizde duyurulacaktır.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail