7-9 Mart tarihlerinde NDS İngilizce MUN Kulübünden 11 öğrenci Koç Okulları tarafından düzenlenen MUNDP konferansına katıldı

7-9 Mart arası okulumuzun ingilizce MUN kulübünden 11 öğrenci olarak Koç Okulları tarafından düzenlenen MUNDP konferansına katıldık. Konferansın bu yılki teması Afrika’ydı bu nedenle genel olarak bu bölgeyi ilgilendiren sorunlar tartışıldı.

Katılımcılardan Deniz Tan, Derya Yavuz, Ege Akpınar, Selin Ataman, Selin Yazıcı ve Emre Cem Kaya konferansın tek Fransızca komitesi olan OIF’ te yer aldılar.

Bu komitede üç gün boyunca Afrika’daki tarım faaliyetlerini arttırmak, Mali’de barışı sağlamak, Afrika’da Fransızca kullanımının azalmasını önlemek, bölgedeki maden sorununu çözmek, Afrika’da küresel ısınmaya karşı alınan önlemleri arttırmak ve ilk ve orta öğretim düzeyini arttırmak için Fransızca tartışmalar gerçekleştirildi.

Selin Erdem ve Yasemin Akar African Union komitesinde yer alarak Fas’ın AU’ya katılması için, Arap Baharı’nı yaşayan ülkelerin demokratikleşmesi için ve bölgede LRA tarafından yaratılan karmaşayı önlemek için tartışmalara katıldılar.

İlayda Koşağan Historical komitesinde yapılan tartışmalara Antonio Canovas del Catillo olarak katılarak 1884’te gerçekleşen Berlin Konferansı’nı tartıştı.

Elif Kayalı ve Eda Poda da Security Council da yer alarak Filistin problemini, Congo ve etrafında gerçekleşen terör olaylarını ve Batı Sahara’da gerçekleşen bağımsızlık çatışmasını tartıştılar.