5 Mart 2016 Cumartesi günü NDS’de Frankofoni Spor Turnuvası’nın 2. günüydü

NDS’de düzenlenen Frankofoni Spor Turnuvası’nın 2. gününde, İstanbul’un çeşitli Fransız okullarından gelen genç sporcular antrenman salonlarında ve okulun büyük salonuyla avlusunda buluştu.

Yarı final öncesinde iki voleybol kızlar eleme maçı yapılırken, voleybol erkeklerde Saint-Benoît ve Galatasaray takımları Notre Dame de Sion takımıyla karşılaştı.

İkinci salonda ise iki futbol eleme maçından sonra yarı finaller oynandı, ardından Galatasaray ve Saint-Benoît basketbol kız takımları karşılaştı.

Çok heyecanlı geçen bu maçtan sonra, salonu basketbol erkek takımları devraldı ve programdaki çeşitli karşılaşmalar yapıldı.

Büyük salonda ise tüm gün boyunca, üç ayrı masada olmak üzere masa tenisi oyunları vardı.

Avluda ise bazı öğrenciler tırmanma duvarını kullanırken bazıları da voleybol oynadılar. Saint-Pulchérie Lisesinden öğrenciler «Togo için Su» etkinliği çerçevesinde havuzda farklı mesafelerde yüzerek etkinliğe katkıda bulundular.