29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladık

Açılışını okul Müdürümüz Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin yaptığı Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü törenini, ağırlıklı olarak 10.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı bir törenle kutladık.

Tarih öğretmenimiz Hayrettin Kaya’nın konuşmasının ardından öğrenci konuşmasını Cansu Yenici gerçekleştirdi.

Ahmet Ölçüm, Kuvay-ı Milliye Destanı’ndan okuduğu şiirlerle törene ayrı bir renk katarken Derin Şengiray’ın seslendirdiği Fransızca şiir, oldukça beğenildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir başka özelliği de ilk kez, Hazırlık sınıfı öğrencilerinin törende görev almalarıydı. Zülfü Livaneli’nin «Ey Özgürlük» adlı şarkısını hem çaldılar hem de seslendirdiler.

Zeynep Uncu ve Deniz Erni, Atatürk’ten anılar okudu. Piyanoda, Esin Karaosman’ın katkısı törene ayrı bir tat kattı. Finalde ise Lara Elmaoğlu’nun seslendirdiği «Memleketim» şarkısına tüm salon büyük bir çoşkuyla katıldı.