2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılının İlk Zili Çaldı !

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, 6 Eylül Salı günü yeni eğitim-öğretim yılına 727 kişilik öğrenci mevcuduyla başladı. Her ders yılı başlangıcında olduğu gibi, uzun yaz tatili akabinde, sınıflar ve okul avlusu öğrencilerin coşkulu ve neşeli sesleriyle tekrar doldu.

Okula yeni katılan hazırlık sınıfı öğrencileri heyecan dolu bakışlarla bahçedeki ortamı teneffüs ederken, diğer öğreciler sevinç içinde birbirleriyle sarılıp kucaklaştılar.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Okul Müdürü Alexandre Abellan ve Türk Müdür Başyardımcısı Tuna Saikali, konuşmalarıyla yeni eğitim-öğretim yılının resmî açılışını yaptılar.

Okul Müdürümüz açılış konuşmasında hazırlık sınıfı öğrencilerine şöyle seslendi: «(...)Bugün sizin için yeni bir macera başlıyor. Bu; öğrenmeye, sevince ve paylaşıma yönelik bir maceradır. Bugün sizi endişelendiren şeyler, yarın büyük ve hoş bir anıya dönüşecek. Yakında bu okul, sizin için ikinci bir ev olacak.». Ve, konuşmasını tamamlarken şunları dinle getirdi: «(...) Gelecek karşısında, öğretmenler, veliler ve Türk gençliği olarak görevimiz belki de; bir gün filizlenerek ve diktiğimiz ağaçları ormana dönüştürerek bu büyük ulusu ve pek yakında 100. yıl dönümünü kutlayacağımız Cumhuriyetini koruması için umut, gerçeklik ve adalet tohumlarını toprağa ekmekten başka bir şey değildir. İyi bir eğitim-öğretim yılı dilerim!»

Türk Müdür Başyardımcımız açılış konuşmasında çalışmanın ve bilimle ilerlemenin önemine vurgu yaptı: «Sevgili öğrenciler, her şeyi yapabilecek kapasiteniz olduğunu biliyorsunuz. Yeter ki vazgeçmeyin, kararlı ve sebatkar olun. Sizi daha ileriye taşıyabilmek için yanınızda olduğumuzu hatırlayın. “Hayatta en iyi yol gösterici ilimdir”. Bilim söz konusu olunca azla yetinmeyin, hep daha fazlasını merak edin. Yeryüzünü yaşanacak daha iyi bir yer haline getirecek olan sizsiniz.»

Törenin ardından, Müdür Yardımcılarımızın yönlendirmesiyle tüm öğrenciler yeni ders yılına başlamak üzere sınıflara dağıldı.

Tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımıza mutlu ve verimli bir 2022-20233 eğitim-öğretim yılı dileriz!