2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına hazırlık ile ilgili bilgileri bu sayfada bulabilirsiniz.

Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı

1 Eylül Cuma günü saat 9.00’te okulumuza hazırlık sınıfına kaydolan öğrencilerin, velilerinin ve tüm hazırlık sınıfı öğretmenlerinin katılacağı bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantının başlangıcından hemen önce ailelere okulla ilgili kapsamlı bir dosya sunulacak; dosyanın içeriği toplantı sırasında açıklanacaktır. Bu toplantıya öğrenci ve veli birlikte katılımınızı önemle rica ederiz. Öğrenciler bu güne serbest kıyafetle katılacaktır. (Üniforma 4 Eylül Pazartesi günü itibariyle zorunludur.)
Toplantının son bölümünde öğrenciler branş öğretmenleriyle birlikte okulu gezerler.
Toplantı en geç saat 11.00’de son bulur. Bu gün için okul servisi bulunmamaktadır.

Öğrenciler 1 Eylül Cuma günü İngilizce seviyelerinin kesin olarak tespiti için yıl içi notlarını etkilemeyecek bir İngilizce sınavına gireceklerdir. Bu sınav sonucu ve kayıt sırasında doldurulan formda verilen bilgiler birlikte değerlendirilerek öğrencinin İngilizce grubu belirlenecektir.

İlk hafta

4 Eylül Pazartesi günü hazırlık sınıfı ve yeni 9. sınıf öğrencileri için okulun ilk günüdür ve bir dizi kaynaştırma etkinliği düzenlenecektir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ise 5 Eylül Salı günü tüm seviyelerin katılımıyla okul bahçemizde gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerin okuyacağı şubeler 4 Eylül Pazartesi günü açıklanır.
Sınıflar oluşturulurken kız/erkek sayısı, puan dengesi vs. göz önüne alınarak dengeli bir dağılım yapılır.

Hafta içinde öğrencilere mail adresleri ve şifresi teslim edilir.

5 Eylül Salı gününden itibaren öğrencilere bildirilecek normal ders programı uygulanacaktır.

Okul Saatleri

Okul başlangıç ve bitiş saatleri pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 08.00-14.55, cuma günü 08.00-14.10’dur.
Hazırlık sınıfları ve 9. sınıfların teneffüsleri (11.25-12.05) ile 10.,11.,12. sınıfların öğle teneffüsleri (12.05-12.45) farklı saattedir.

Çalışma Takvimi

2023-2024 eğitim-öğretim yılı kesin olmayan çalışma takvimi internet sitemizde yayınlanmıştır. Etkinlikler, sınav haftaları, veli toplantıları vs. ile ilgili bilgilere NDS Ajandasından ulaşabilirsiniz. Bilgilendirme mailleri ile genel takvim düzenli olarak hatırlatılır; varsa güncellemeler belirtilir.

Okul Servisleri

Okulun servis işleri Zaim Tur Turizm Tic. LTD. ŞTİ. tarafından yürütülmektedir. İstanbul’un tüm bölgelerine servis bulunmaktadır. Servis formunu kayıt işlemleri sırasında doldurup Öğrenci İşlerine bırakmadıysanız, linki verilen formu doldurup, tarayıcıdan geçirdikten sonra ndskayit@nds.k12.tr adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.
1 Eylül Cuma günkü tanışma toplantısında servis yetkilileri sorularınızı yanıtlamak üzere okulda bulunacaktır. Öğrencimiz servis kullanmayacaksa bu yönde bilgi verilmesi rica olunur. 5 Eylül Salı günü itibariyle öğrenci servisle okula gelebilir.

Üniforma

Okul üniforması Çağdaş Tekstil tarafından üretilmekte ve satılmaktadır.

Üniforma satışları, Çağdaş Tekstil’in okulun çok yakınında bulunan satış mağazasında 1 Ağustos Salı gününden itibaren başlayacaktır.

Üniforma ile ilgili bilgi ve fiyat listesi için tıklayınız.

Mağazada yoğunluk yaşanmaması için üniforma alışverişinin son günlere bırakılmamasını rica ederiz.

Üniforma ile ilgili detaylı bilgi için NDS İç Yönetmeliğine bakabilirsiniz.

Ders Kitapları

Hazırlık sınıflarında 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. döneminde kullanılacak Türk Dili ve Edebiyatı sürekli ve güdümlü okuma kitapları:

  • Satranç - Stefan Zweig (İş Bankası Yayınları)
  • Yolpalas Cinayeti - H.Edip Adıvar (Can Yayınları)

İngilizce ders kitapları:

  • Hazırlık intermediate: Insight English Intermediate B1+ Student’s Book - Wildman, Thacker Paramour & Myers (Oxford)
  • Hazırlık elementary: English File B1 (Int.) Student’s Book - Latham, Koenig, Oxenden & Chomachi (Oxford)

Bu kitapları Beyaz Adam Kitabevi’nden indirimli olarak 589632 kodu ile satın alabilirsiniz.
Kitapları farklı bir yerden alacaksanız yayınevlerine lütfen dikkat ediniz.
İngilizce kitaplarını öğrencinin grubu netleştikten sonra satın almanızı öneririz.

Tüm seviyeler için Fransızca kitaplar ve öğretmenlerin hazırladıkları çalışma kitapları okul sepeti üzerinden temin edilecek ve belirteceğiniz adrese kargolanacaktır. Satış sitesi 25 Ağustos tarihinden itibaren aktif olacaktır. Velilerimiz kısa bir üyelik işlemi sonrası (ad, soyad, e-mail) diledikleri ödeme yönetimi ile kitap alışverişlerini yapabileceklerdir.

Taşınabilir Bilgisayar Kullanımı

Gelişen teknolojiler ve eğitimdeki yenilikleri yakından takip eden okulumuzda, 2015’ten bu yana taşınabilir bilgisayarların öğrencilerimizin eğitim materyallerinin arasında bulunması, öğrencilerimizin tüm derslerde kullanım amacıyla okula taşınabilir bilgisayarlarını getirmeleri uygulamasına geçilmiştir.

Hazırlık sınıflarda haftada 3 saat Bilgisayar Bilimi dersi okutulmaktadır.

Tüm öğrencilerimizin aşağıda belirtilen minimum özelliklere sahip taşınabilir bilgisayarlara sahip olmaları gereklidir.

Donanım Gereksinimleri

  • İşlemci - Intel I5 ya da dengi
  • Ekran büyüklüğü -11’’ - 15’’
  • Wifi - 802.11 ac
  • Giriş / Çıkış - HDMI çıkışı, USB 3.0 girişi

Yazılım Gereksinimleri

  • Tüm yüklü yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.
  • İşletim sistemi-Windows 10 ya da daha üzeri / Mac OS Sierra
  • Antivirüs- Güncel ve aktif (tüm işletim sistemleri için zorunlu)

Öğrenci bilgisayarının bakımı, öğrenci ve velinin sorumluluğundadır.

Okul açıldıktan sonra duyurulacak bir tarihte öğrencilerin bilgisayarları sırayla Bilgi İşlem Birimi tarafından kontrol edilip onaylanacaktır. Bilgi İşlem Biriminin onayı olmadan bilgisayarın okul ağına bağlanması mümkün olmayacaktır.
Derslerde bilgisayar kullanımının gerektirdiği etik kuralların değerlendirilmesi ve işlerlik kazanmasından sonra okulda Bilgisayar Bilimi dersinde ve diğer derslerde öğrenciler tarafından taşınabilir bilgisayar kullanımına başlanacaktır.

Bu konudaki tüm sorularınız için yaz döneminde Matematik ve Bilgisayar Bilimi öğretmenimiz Yeşim Özçubukçu’ya e-posta gönderebilirsiniz. (yesim.ozcubukcu@nds.k12.tr)

Kantin Kullanımı

Okulumuzun kantini Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. tarafından işletilmektedir.

Kantin üç farklı alanda kurulmuştur.
Büyük kantin alanında öğrenciler günlük sandviçler, salatalar, içecekler, ambalajlı yiyecekler vb. ürünleri satın alabilirler.
Üst kantin ve yan kantin alanında günün menüsü servisi yapılır.
Ayrıca okulun belli bölümlerinde içinde su ve atıştırmalıkların bulunduğu otomatlar vardır.

Öğrenciler kantin ve otomatlardan alışverişlerini adlarına tanımlanan Lezzet Kart ile yaparlar.
Okulda para kullanımı yoktur.

Lezzet Kart’ın ücreti ve her dolumda yüklenebilecek en az bakiye daha sonra duyurulacaktır.
1 Eylül günü düzenlenecek tanışma toplantısı öncesi veya sonrasında öğrenciler Lezzet Kart’larını teslim alabilir, telefonunuza yükleyeceğiniz mobil uygulama üzerinden karta para yükleyebilirsiniz.

Eğitim-öğretim yılı başladığında, kantinde satılan tüm ürünlerin listesi ve fiyatları; haftalık menüler öğrenci ve velilerle paylaşılır.

Öğrenciler günlük olarak kantinden istedikleri yiyeceği veya menüyü satın alırlar.

Not: Öğle yemeklerini evden getiren öğrencilerin kullanımı için üç mikrodalga fırın bulunmaktadır.

Spor Olanakları

Beden Eğitimi derslerinde spor kompleksinin tüm bölümleri dönüşümlü olarak kullanılmaktadır.
Spor kompleksi okul saatlerinden sonra da tüm öğrencilere açıktır. Okul saatlerinden sonra isteyen öğrenciler Beden Eğitimi öğretmenleri eşliğinde bireysel spor (fitness, yüzme, tırmanma duvarı) ve belli günlerde grup dersleri ( yüzme, pilates, zumba vs.) yapabilirler.

Okulun kız-erkek basketbol, kız-erkek voleybol, kız-erkek masa tenisi takımlarına katılmak isteyen öğrenciler ilk yıldan itibaren okul saatlerinden sonra belli günlerde olan antrenmanlara katılabilir. Tanışma toplantısında öğrencinin yaptığı spor dallarıyla ilgili bir form doldurması istenir ve okulun açıldığı ilk ay içinde takım seçmeleri gerçekleşir.

Normal okul servisleri dışında okul çıkış saatinden iki saat sonra etkinliklere kalan öğrenciler için merkez noktalara servis bulunmaktadır. Spora kalan öğrenciler bu servisleri tercih edebilirler.

Kütüphane (Medyatek)

Okul kütüphanesi her gün 7.30 -16.00 saatlerinde açıktır.

Medyatek, öğrenci ve öğretmenlere Fransızca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere, 17 850 kitap, 37 dergi üyeliği, 2290 DVD/CD sunmaktadır.

Öğrenciler kütüphaneden bir kerede üç hafta süreyle en fazla 6 kitap, 4 dergi, 3 DVD, 2 CD ödünç alabilir.

Kullanılan veri tabanı yardımıyla oluşturulan online katalog, kütüphanede kayıtlı olan bütün belgelere ulaşılmasını sağlar.

Kullanıcılar (öğrenciler ve öğretmenler) kendi hesaplarına bağlanarak ödünç aldıkları belgelerin listesini görebilir ve sürelerini uzatabilirler, ayrıca öneri, rezervasyon ve yorum yapabilirler.

Burs başvuruları

Eğitim-öğretim yılının başında 2023-2024 yılına mahsus olmak üzere yeni kayıtlı öğrencilerin burs başvuruları alınır.

Başvurular Burs Komisyonu tarafından değerlendirilir; Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ücretsiz veya Burslu Okuyacak Öğrenci ve Kursiyerler bölümü ilgili maddeleri uyarınca, içinde bulunulan öğretim yılı için ücretsiz okuma veya indirim hakkından yararlanacak olan öğrenciler belirlenir.

Okulumuzda başarı bursu uygulaması bulunmamaktadır.

Sosyal Etkinlikler

Okulumuzda çok sayıda ders dışı sosyal etkinlik bulunmaktadır.
Haftalık ders programı kapsamında yürütülen sosyal etkinlik çalışmaları 9. sınıfta başlar. Ancak hazırlık sınıfı öğrencileri arzu ederlerse Hazırlık senesinden itibaren okul saatleri dışında yapılan etkinliklere katılabilir.

Metot Toplantısı

13 Eylül Çarşamba günü 15.15-17.00 saatleri arasında Hazırlık sınıfı ders programları ve çalışma yöntemleri hakkında branş öğretmenlerinin açıklamalarda bulunacağı bir toplantı gerçekleşecektir.
Bu toplantıda veya hemen sonrasında veli internet sitesi kullanım şifreleri verilir.

Öğrenci belgesi, kayıt işlemleri vb konular için ogrenciisleri@nds.k12.tr adresine, muhasebe ile ilgili konular için muhasebe@nds.k12.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Diğer idari ve akademik konular için Hazırlık sınıfları müdür yardımcısı Charles Delort’a e-posta gönderebilirsiniz. (charles.delort@nds.k12.tr)
ndskayit@nds.k12.tr adresi okullar açılana kadar aktif olacaktır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sağlık ve huzurla gelmesi, gelişim ile sürmesi ümidiyle tüm öğrencilerimize başarılı bir lise hayatı dileriz.

Lezzet Kart Mobil Uygulama
İndir (336 kio)