2020 Mezunlarımızın tercih ettikleri üniversite/bölüm

2020 Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı Sonuçları

Fransa Üniversitelerine Kabuller

ABD, İngiltere, Kanada, Hollanda, İtalya Üniversitelerine Kabulleri

tek tabloda toplanmış, en son kolonda mezunlarımızın üniversite seçimleri belirtilmiştir.

2020 Mezunlarımızın %61’i Türkiye’de %39’u yurt dışında okumayı tercih etmiştir.

Türkiye’de okumayı tercih eden öğrencilerimizin % 51’i İstanbul ve Ankara’da ÖSYS ile yerleştikleri fakültede, %10 u Galatasaray Üniversitesinde eğitimlerine devam edecektir.

Yurt dışında okumayı seçen öğrencilerin %22’si Fransa’da; %17 si İngilizce eğitim veren üniversitelerde eğitimlerine devam edecektir.

Tüm öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor, üniversite yaşamlarında başarılar diliyoruz.

Tercihler yıldan yılda farklılık göstermektedir.
Bu bilgilerin paylaşımı öğrencilerimizi onurlandırmak ve öğretmenlerimize teşekkür etmek amacını taşımaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında şifresiz alandaki bilgilerde öğrenci adı, soyadı yerine okul numarası yazılmaktadır.

2020 Mezunlarımızın tercih ettikleri üniversite/bölüm
İndir (89.1 kio)