2019 MEZUNLARININ SON TERCİH ETTİĞİ ÜNİVERSİTE/BÖLÜM

Öğrencilerimizin yurt içi ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) ve Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı ile yurt dışı ( Fransa ve diğer ülke üniversiteleri) sonuçlarını belirten genel tablo ve son tercihleri yayınlanmıştır.

133 mezunumuzdan 71’i üniversite eğitimini Türkiye’de, 33’ü Fransa’da, 9’u Hollanda’da, 5’i İngiltere’de, 4’ü İtalya’da, 3’ü ABD’de, 3’ü Kanada’da, 1’i KKTC’de, 1’i Belçika’da sürdürmeye karar vermiştir. 3 öğrencimiz başardıklarından daha yüksek hedef için çalışmaya devam etmeyi tercih etmiştir.

Öğrencilerimizin %40’ı tıp, mühendislik, mimarlık, temel bilimler vb. bölümlere, %60’ı işletme, ekonomi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler psikoloji vb. bölümlere girmişlerdir.

Bir önceki yıl mezunlarımızdan bir yıl daha çalışmayı seçen iki öğrencimizden biri Columbia Üniversitesine kaydolmuş, diğeri İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesine %50 burslu olarak yerleşmiştir.

Öğrencilerimizi kutluyor, üniversite yolunda başarılar diliyoruz.

Yurt içi ve yurt dışı üniversite sonuçları tablosu
Télécharger (146.3 kio)