2018 NDS Liseliler Edebiyat Ödülü Eric-Emmanuel Schmitt’e verildi.

NDS Liseliler Edebiyat Ödülü Jürisi, Eric-Emmanuel Schmitt’i “Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu” kitabıyla 2018 ödülüne layık gördü. Ayrıca Jüri, 28 Kasım tarihinde Goncourt Akademisi üyesi bu büyük yazarı ödülünü alması için NDS’de ağırladı.

Töreni, Asu T. (10E), Serra At. (12A), Ayşenaz B. (11D) ve Miray Gürbüz (10F) yönetti. Her yıl düzenlenen bu büyük buluşmanın gösteri kısmını ise Lina Ö. (9C) ve Aren C. (10A) üstlendiler. Her iki öğrenci Chopin’in eserlerini piyanoda yorumlayarak yazarın son romanı « Bayan Pylinska ve Chopin’in Sırrı » romanına gönderme yaptılar.

Sunucular ödüle layık görülen kitabın özelliklerinden söz ettiler: « Gerçek » kavramı, kitapta Konfüçyüs’ün bakış açısıyla işlenmişti. 2012’de yayımlanan yapıt, aralarında Almanca ve Korecenin de bulunduğu pek çok dile çevrilmişti. Kitabın Türkçe çevirmeni Yaşar İlksavaş törene katılamadığından, ödülü kendi adına yönetmen ve tiyatro sanatçısı Ersin Umulu aldı.

Ardından yazar söz aldı ve törene katılan 10. sınıf öğrencilerinin farklı sorularını yanıtladı. Bu paylaşımlardan sonra, Eric-Emmanuel Schmitt, jüri üyelerine sertifikalarını dağıttı ve kitaplarını imzaladı.