2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda NDS’den ayrılanlara veda

Eğitim-öğretim yılı sonu aynı zamanda, kimi başka ufuklara yönelmek, kimi emekli olmak üzere ayrılanların vedalaştığı bir günü de işaretler.

17 Haziran’da NDS okulları eğitim kadrosunu Okul Kurucu temsilcisi Sör Monique ve müdürler etrafında buluşturan yıl sonu yemeği, NDS’den ayrılan öğretmen ve personeli onurlandırma vesilesi de olmuştur.

Okul müdürü Yann de Lansalut ile Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, önce 2001 yılından bu yana ilkokul müdürü olan ve artık emekliye ayrılan Silva Tanel’i kutladı. NDS’de toplam 54 yıl geçiren Silva Tanel önce 8 yıllık eğitimini burada görmüş, 1974’te Fransızca öğretmeni olarak göreve başlamıştır. Sonrasında 15 yıl boyunca Hazırlık sınıfları müdür yardımcılığı ile başladığı görevini ilkokul müdürü olarak devam ettirmiştir. 2001 yılında Neslin Değişen Sesi Okullarının kurucu müdürü olmuş ve bugüne kadar da görevini büyük bir özveri ve başarıyla sürdürmüştür.
31 Ağustos’ta okul müdürlüğünden emekli olacak Silva Tanel, Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Vakfı’ndaki görevini sürdürecektir.

Lisede Fransızca öğretmeni olan Hermine Ridé de kurumda geçirdiği on yıl boyunca derin insanlık anlayışıyla bilinir. Hermine Ridé’yi Asya kıyısına uğurlayan NDS müdürleri kendisini ’’En çaresizlerin davasını savunan bir insan, gönül diliyle konuşan bir insan’’ sözcükleriyle övmüştür.

Fabienne Altınok da Notre Dame de Sion’da 10 yıl geçirdi ve bir yandan sorumlusu olduğu gösteri salonunu ışıldatırken, diğer yandan Genç Liseliler Tiyatro Festivali, öğrencilere tiyatro dersleri, kukla ve masal gösterileri gibi diğer birçok kültür etkinliğinde de başarısıyla dikkat çekti. ’’Güneş gibi parlamaya yatkın’’ olarak nitelendirilen karakteri, on yıl içerisinde 800’e yakın etkinliğiyle NDS’nin kültür yaşamında büyük bir iz bıraktı. Öğretmenimiz, bundan sonra hayatını Fransa’da devam ettirecektir.

Aslıhan Akatlı lisede 2009’dan bu yana rehber öğretmen olarak görev yaptı. Eski bir NDS öğrencisi olan Aslıhan Akatlı ailesiyle daha çok ilgilenebilmek için ayrılsa da, görev süresini doğum iznine ayrılan bir meslektaşının yerine bakmak üzere yeni eğitim-öğretim yılında bir müddet daha uzatacaktır.

Önce İngilizce öğretmeni sonra da 2 yıl boyunca Hazırlık sınıflarında müdür yardımcısı olan Gizem İnanç sorumluluğunu görev alanının ötesine taşımasıyla, öğrencilerine özellikle yurt dışı olmak üzere, gezilerinde eşlik etmeye daima hazır oluşuyla takdir topladı. Şimdi ise eşinin görevi dolayısıyla bir süre Prag’a taşınacaktır.

Fransızca Edebiyat öğretmeni Pierre-Yves Dupuy, önce İzmir, ardından Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevinde bulunduktan sonra, NDS’de iki yıl geçirdi. Tiyatroyla da ilgilenen Pierre-Yves Dupuy Türkiye’den ayrılıp ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşecektir.

Sati Karagöz, önce Fransızca ve İngilizce öğretmeni olarak göreve başlayıp sonra medyatek ekibine katıldığı okulumuzda bir yıl kaldı. Yeni kariyerini yakındaki bir eğitim kurumunda medyatek sorumlusu olarak sürdürecektir.

Tarih öğretmeni Mutlu Öztürk de emekliye ayrılan öğretmenlerimizdendir.

Üçü de NDS’de öğretmen olan ve ’’Le trio des Incorrigibles’’ adlı grubu oluşturan müzisyenlerimiz ayrılmakta olan meslektaşlarına sözlerini kendi oluşturdukları şarkılarla veda ederken büyük beğeni topladılar.
Teşekkürler Pauline Rives. Lionel Bansard, Romain Cavet.