2014 NDS Edebiyat Ödülü’nü alan Atiq Rahimi, okulumuzun öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya geldi

«Kahrolsun Dostoyevski» adlı romanıyla 2014 NDS Edebiyat Ödülü’nü kazanan Atiq Rahimi, öğrenciler ve öğretmenlerle bir söyleşi yapmak üzere 27 Mayıs’ta okulumuza geldi.

Gazeteci Asuman Büke Kafaoğlu, bazı NDS Edebiyat Ödülü jüri üyelerinin de katıldığı bu sohbette moderatör olarak görev yaptı.

Okul Müdürü Yann de Lansalut yazarı tanıttıktan sonra NDS’nin onu ağırlamaktan duyduğu onuru dile getirdi.

Kitabın konusuna kısaca değinen moderatör sözü, ilk romanı " Syngué Sabour’’ (Sabır Taşı) ile 2008 yılında Goncourt Ödülü kazanan Afgan kökenli yazara bıraktı.

Atiq Rahimi izleyicilere önce ana vatanı Afganistan’ın coğrafi ve tarihsel durumunu özetledikten sonra, kendi yaşadıklarından da söz etti.

Daha sonra, salondakilerin kendisine, ’’Afgan kadınların dünkü ve bugünkü durumu’’, ’’kendisinin Fransızcaya mükemmel derecede hâkim oluşu’’ gibi konularda yönelttikleri soruları yanıtladı.